Društvo

Uspješan nastup Barana u Riminiju

Hor „ Antivari musica“ vratio se iz Italije gdje je nastupio na Evropskom festivalu umjetnosti u Riminiju. Svoj koncertni repertoar „Montenegro sounds“, hor je posvetio desetogodišnjici nezavisnosti Crne Gore a ujedno ovim nastupom proslavio i jubilej-10 godina od osnivanja hora.
Uspješan nastup Barana u Riminiju
Portal AnalitikaIzvor

„ Na koncertu je bilo preko 400 ljudi. Repertoar je bio svjetovnog karaktera. Pjevali smo dodolske pjesme, „Još ne sviće rujna zora“, „Goro moja“ crnogorskog kompozitora Žarka Mirkovića, zatim „Rasti, rasti“… solisti su bili alt Tanja Bardić i bariton Stefan Stešević. Publika je bila oduševljena”, kaže dirigent i rukovodilac hora mr Miro Kruščić.

On je iskazao posebnu zahvalnost Ministarstvu kulture, Ministarstvu nauke, Opštini Bar, JP „Kulturni centar“ Bar, donatorima i privrednicima koji su pomogli odlazak na festival.

„Hvala svima koji su u ovom zaista teškom finansijskom momentu za sve nas, pomogli da na pravi način predstavimo naš grad Bar i Crnu Goru. Velika je čast i zadovoljstvo učestvovati na ovom prestižnom evropskom festivalu. Ostvarili smo brojne kontakte, razmijenili iskustva, a dobili smo i pozive za gostovanja u Austriji i Meksiku“, rekao je mr Kruščić.

Jedro.me

 

Portal Analitika