Abiznis

Upravljačima Atlasmonta i Eurofonda zabranjeno raspolaganje imovinom

Društvima za upravljanje investicionim fondovima Atlasmont i Eurofond Komisija za hartije od vrijednosti zabranila je juče da raspolažu imovinom zatvorenih fondova u periodu od četiri mjeseca i naložila im da u roku od 30 dana naprave plan izmirenja obaveza prema nesaglasnim, odnosno akcionarima koji su u decembru 2014. glasali protiv programa razvoja fondova.
Upravljačima Atlasmonta i Eurofonda zabranjeno raspolaganje imovinom
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na isplatu 3,38 miliona eura, po posljednjim podacima, čeka 137 nesaglasnih akcionara Atlasmonta i 161 akcionar Eurofonda, za šta je potrebno oko 5,91 milion eura.

KHOV, čiji je predsjednik Zoran Đikanović, upozorila je društva i fondove da nepostupanje po rješenju predstavlja osnov za oduzimanje dozvole za rad.

Privremena zabrana, kako je objašnjeno, uključuje, ali se ne ograničava na sva raspolaganja imovinom Fonda.

Komisija je upozorila društva i fondove da nepoštovanje rješenja predstavlja osnov za oduzimanje dozvole za rad. Za kontrolu postupanja društava Komisija će imenovati međunarodno priznatog nezavisnog revizora sa zadatkom da u roku od 30 dana od dana prijema ispita plan i sačini svoje mišljenje o likvidnosti i solventnosti fondova. To uključuje mišljenje o sposobnosti fondova da blagovremeno ispunjavaju dospjele obaveze.

Opširnije u Pobjedi…

Portal Analitika