Crna hronika

Ilinčić već dva puta saslušavana u Tužilaštvu

Srpska državljanka Olivera Ilinčić, koja slovi za ključnog aktera u brojnim budvanskim aferama, i prije nego su crnogorske vlasti za njom raspisale potjernicu bila je saslušavana u Specijalnom tužilaštvu dok je njime rukovodila tužiteljka Đurđina Nina Ivanović - saznaje Pobjeda iz više izvora.
Ilinčić već dva puta saslušavana u Tužilaštvu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Od nekadašnjeg statusa svjedoka Ilinčić je, kao vlasnica kompanije Properti investment, krajem prošle godine završila na listi osumnjičenih za malverzacije koje su gradsku kasu metropole turizma koštale višemilionske iznose.

Brojni dokazi u posjedu Specijalnog tužilaštva ukazuju da je upravo Ilinčić bila ,,desna ruka“ visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, koji je prije desetak dana potpisao nagodbu kojom priznaje da se nalazio na čelu kriminalne organizacije.

Ilinčić se sumnjiči za malverzacije u predmetima ,,Bulevar“, ,,Krapina“ i ,,Otpadne vode“.

Ilinčić je prvi put posjetila Tužilaštvo 2014. godine gdje je u svojstvu građanina odgovarala na pitanja u istrazi preprodaje državne zemlje u mjestu Košljun u Budvi. Iste godine, Ilinčić se i drugi put našla u Specijalnom tužilaštvu, ali u svojstvu svjedoka.

Opširnije u Pobjedi…

Foto: aktuelno.net

Portal Analitika