Crna hronika

Ubistvo zbog neračišćenih novčanih računa

Kako Pobjeda saznaje, do sukoba koji je okončan ubistvom Zorana Boljevića došlo je zbog neraščišćenih novčanih računa. Braća Radulović dogovorila su se sa Boljevićem da se nađu u lokalu „Laganini“, gdje je počela svađa.
Ubistvo zbog neračišćenih novčanih računa
Portal AnalitikaIzvor

Nezvanično saznajemo da su osumnjičeni došli na poziv Boljevića, koji je tražio novac od njih. Petnaestak minuta nakon što su stigli, došlo je do prepirke i bučne svađe koja je privukla pažnju građana koji su se tu zatekli. U jednom trenutku došlo je do fizičkog obračuna i potezanja vatrenog oružja između Boljevića sa jedne i Zdravka i Zorana Radulovića sa druge strane, nakon čega je Danilo Jovanović pritrčao i ispalio hice u glavu Boljevića, koji je odmah preminuo. Jovanović i Radulovići su se odvezli vozilom. Policija je pronašla auto kojim su osumnjičeni pobjegli. Istražitelji su utvrdili da su Jovanović, jedan od braće Radulović kao i Boljević imali pištolje.

Očevici ubistva ispričali su da se čulo četiri ili pet ispaljenih hitaca. Sa obližnjih kafića i kladionica policija je sa kamera izuzela sve video snimke. Tokom uviđaja pronađen je i oduzet pištolj, koji će sa drugim predmetima i tragovima biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja. Policija je oduzela i vozilo koje su ova lica, kako se sumnja, koristila i još jedan pištolj koji je pronađen pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenih.

Pretres je obavljen na osnovu naloga tužioca, a shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici. Tužilac se izjasnio da u radnjama Jovanovića i Radulovića ima elemenata krivičnog djela teško ubistvo. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u Više državno tužilaštvo na saslušanje. U svojstvu svjedoka izjave je dalo nekoliko sugrađana. Na mjestu gdje se dogodilo ubistvo bili su načelnk CB Podgorica Jovica Rečević, njegov zamjenik Siniša Stojković i načelnik Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata i nasilja Radovan Stijović. Uviđaj je obavila zamjenica višeg državnog tužioca Suzana Milić.

Portal Analitika