Društvo

BOKEŠKI FORUM: Opštine same da se staraju o obali

Bokeški Forum je poručio da se nastavlja ekonomski i ekološki genocid nad Bokom Kotorskom.
BOKEŠKI FORUM: Opštine same da se staraju o obali
Portal AnalitikaIzvor

"Posljednji primjer jeste surovo zatrpavanje i povećavanje iskoristive površine plaža krečnim moračkim pijeskom, kamenjem i zemljom, a sve pod pitkim nazivom “sezonsko prihranjivanje plaža”. Za nas iz Boke, ovo je tragedija, a za ljude koji sve posmatraju sa strane i koji u Boku dolaze zbog onog što je ona bila i prije više decenija -tragikomedija", saopšteno je Bokeški Forum.

Iz tog udruženja građanja, koje je na nedavnim lokalnim izborima u Tivtu osvojilo jedan madat, kazali su da za to odgovornost, pored zakupaca, snosi JP "Morsko dobro", koje je, kako su istakli, još jednom pokazalo maćehinski odnos prema "nevjesti Jadrana".

U Bokeškom Forumu smatraju i da postupci ljudi iz HTP "Primorje", kao i lica koja su isto uradila na Ponti Seljanova, predstavljaju ne samo djela za prekršaj, već i za krivično gonjenje.

"U vremenu u kojem se za novac sve može, a u kojem je domicilnom stanovništu ostalo da bude nijemi posmatrač surove zloupotrebe naše obale, Bokeški Forum ostaje dosljedan u svom stavu: JP "Morsko dobro" ne smije više da postoji. Opštine same moraju da se staraju o obali koja je na njihovoj teritoriji. Jer, ukoliko "Morsko dobro" bude opstalo i ostalo, neće opstati ni Boka ni Bokelji", poručuje se u saopštenju Bokeškog Foruma.

Portal Analitika