Crna hronika

UP: Uhapšeni osumnjičeni za teško ubistvo

Podgorička policija je identifikovala i u kratkom roku uhapsila D.J. (63), Z.R. (33) i Z.R. (37) iz Podgorice, osumnjičene za ubistvo sugrađanina Z.B. (33).
UP: Uhapšeni osumnjičeni za teško ubistvo
Portal AnalitikaIzvor

„Kriminalistička obrada, sprovedena u koordinaciji sa tužilaštvom, upućuje na sumnju da je D.J. danas oko 14 sati, u ulici IV jula u Podgorici, upotrebom vatrenog oružja – pištolja iz neposredne blizine lišio života Z.B. i to za vrijeme tuče koja se u tom momentu odvijala između oštećenog Z.B. sa jedne i Z.R. i Z.R. sa druge strane“, saopšteno je iz Uprave policije.

Prethodno su se, kako se sumnja, Z.R. i Z.R. dogovorili sa Z.B. da se nađu u jednom od lokala u toj ulici, gdje su Z.R. i Z.R. potom došli sa D.J.

„Kad su se našli sa Z.B, došlo je, sumnja se, do fizičkog obračuna i potezanja vatrenog oružja između Z.B. sa jedne i Z.R. i Z.R. sa druge strane, nakon čega je D.J. pritrčao i ispalio hice u predjelu glave oštećenom Z.B. od kojih je ovo lice preminulo. Osumnjičena tri lica su se potom vozilom udaljila sa lica mjesta“, kaže se u saopštenju.

Odmah nakon što je Dežurna služba Centra bezbjednosti Podgorica obaviještena o događaju, na lice mjesta su upućeni policijski službenici koji su ga obezbjeđivali do početka uviđaja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je rukovodio uviđajem izvršenim na licu mjesta.

Kako je saopšteno, tokom uviđaja pronađen je i izuzet pištolj koji će sa drugim izuzetim predmetima i tragovima biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

„Policijski službenici su odmah preduzeli i operativne mjere i radnje u cilju pronalaska lica i rasvjetljavanja ovog krivičnog djela, među kojima i blokadu grada. Akcija policije je u veoma kratkom roku rezultirala identifikovanjem a potom i lišenjem slobode tri osumnjičena lica“, navode iz policije.

Policija je oduzela i vozilo koje su te osobe, kako se sumnja, koristile, kao i još jedan pištolj koji je pronađen pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenih lica, izvršenih na osnovu naloga tužioca, a shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

„Nadležni tužilac se večeras izjasnio da se u radnjama tri pomenuta lica, D.J, Z.R. i Z.R, stiču bitni elementi bića krivičnog djela teško ubistvo počinjenog na štetu Z.B. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo“, kazali su iz Uprave policije.

Portal Analitika