Društvo

“Kids fitnes kamp” u Brezni

“Djeca ne pamte dobre dane ispred TV-a” pouka je sportsko rekreativnog društva “Energy gym”, karate kluba “Iskra” i kreativnog centar “Urban Kids-a” koji svojim osmišljenim programom i boravkom u netaknutoj prirodi, žele da daju svoj doprinos u borbi protiv nezdravih navika, koje počinju još u ranoj mladosti.
“Kids fitnes kamp” u Brezni
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sportsko rekreativno drustvo “Energy gym” iz Podgorice i karate klub  “Iskra” iz Danilovgrada organizovaće u Brezni Prvi sportsko-edukativni kamp za djecu uzrasta od 5-14. godina.

Nepravilno rasporedjeno vrijeme najmladje populacije, koja najviše vremena provodi ispred  tv ekrana i kompjutera , dali su nam povoda da organizujemo ovakav vid sportsko edukativne radionice u prirodi, koja bi pored dobro osmišljenih aktivnosti organizatora sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa djecom ovog uzrasta, potencirala druženje i  dobru zabavu.

flajer-2

Kreativni centar „Urban kids“ iz Podgorice pripremio je posebno za ovu priliku brojne kreativne i edukativne radionice kojim će boravak u planini dati poseban ton. Kada su u pitanju sportsko-rekreativne aktivnosti, one će biti bazirane na na razvoju sportske dinamike , motorike, koordinacije i jačanju kondicije. 

U okviru slobodnih aktivnosti, učesnike bi uveli i upoznali sa osnovnim koracima kamponovanja, poznavanju prirodnog rastinja, snalaženju na nepoznatom terenu upotrebom kompasa, razlikovanju jestivih i korisnih biljaka itd. Etno selo Brezna-Montenegro nalazi se u blizini Plužina u netaknutoj prirodi. Boravak u predivnoj oazi i prirodnoj apoteci zdravlja i izobilja prirodnih ljepota biljnog i životinjskog svijeta, omogućila je tradicionalno predusretljiva porodica Blagojević.

flajer-1

Organizatori Kampa, potrudili su se da osmisle svakodnevni boravak i učine ga sto maštovitijim i edukativnijim,  da ostanu lijepe uspomene koje će ih uvijek kada su u prilici, vraćati prirodi. U organizaciji Kampa nije zaboravljena ni mala skola svakodnevne  komunikacije i ophodjenja   na engleskom i francuskom jeziku ,u zavisnosti  od interesovanja.

Želja nam je da svojim doprinosom i znanjem određenih vještina, učinimo ljepšim pogled na život, naših najmlađih sugradjana.

Termin održavanja kampa je planiran za 19. do 24. jun. 

Portal Analitika