Crna hronika

UP: Zaplijenjeno 30 kg skanka i pištolj, uhapšene dvije osobe

Službenici granične policije zaplijenili su oko 30 kilograma skanka i pištolj, a tom prilikom uhapšena su dva albanska državljanina, saopštila je policija.
UP: Zaplijenjeno 30 kg skanka i pištolj, uhapšene dvije osobe
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Uprave policije su, na području mjesta Drume u Tuzima, u blizini granice naše zemlje sa Albanijom, pronašli i oduzeli oko 30 kilograma opojne droge marihuana tipa skank i pištolj u ilegalnom posjedu. Tom prilikom uhapšeni su albanski državljanini D.P. (25) i V.P. (29).

"Naime, policijski službenici su juče oko 4,30 časova, postupajući po operativnim saznanjima, u reonu mjesta Drume lišili slobode D.P. i V.P. koji su nosili dvije torbe sa 49 pakovanja skanka, težine oko 30 kilograma. Prilikom lišenja slobode kod D.P. je pronađen i oduzet pištolj marke 'Parabelum' cal. 9 mm sa okvirom u kojem se nalazilo šest metaka. Od D.P. i V.P oduzeta su i tri mobilna telefona sa tri aktivne SIM kartice", saopštila je policija.

drume-2

O događaju su, kako navode, obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja, koji su preduzeli dalje aktivnosti u vezi sa ovim događajem i o svemu obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova dva lica prokrijumčarila skank u Crnu Goru u namjeri da našu teritoriju iskoriste kao tranzitno područje za dalje krijumčarenje ove opojne droge u zemlje okruženja, radi dalje prodaje", piše u saopštenju policije.

Portal Analitika