Fudbal

Grad Lans zabranjuje alkohol tokom utakmica Evropskog prvenstva

Prije dvije godine FIFA je učinila sve kako bi prisilila Brazil na izmjene zakona koji je zabranjivao posluživanje i konzumaciju alkohola tokom fudbalskih utakmica, samo kako bi sponzori federacije mogli nesmetano prodavati svije proizvode. Ove godine na Euru u Francuskoj gledaćemo nešto drugačiju priču.
Grad Lans zabranjuje alkohol tokom utakmica Evropskog prvenstva
Portal AnalitikaIzvor

Grad Lans zabraniće konzumaciju alkoholnih pića na ulicama za vrijeme odigravanja utakmica Evropskog prvenstva. Prije i nakon utakmice Engleske i Velsa, zbog straha od navijačkih nereda, navijači neće smjeti da piju alkohol na ulicama Lansa tokom 24 sata, od četvrtka 16. jula na dan utakmice do petka ujutro. Policija će čak pretraživati automobile koji dolaze u grad tog dana kako bi spriječili nekontrolisanu konzumaciju alkohola, koji će biti dopušten samo u službenim fan-zonama.

Britanska policija pozvala je navijače koji nemaju ulaznice za utakmicu da ne putuju u Lans, već da prate susret u fan-zoni u Lilu ili nekom drugom gradu. Francuske i engleske vlasti očekuju da će na Euro stići između 350 i 500 hiljada navijača iz Ujedinjenog kraljevstva, a 250. 000 ih stiže s ulaznicama.

U istom gradu će zabrane vrijediti i za ostale utakmice, Albanija - Švajcarska, Češka - Turska i okršaj osmine finala.

(index.hr)

Portal Analitika