Politika

Funkcije „po dubini“ na tri dijela

Predsjednici Socijaldemokratske partije, Demosa i Građanskog pokreta URA Ranko Krivokapić, Miodrag Lekić i Žarko Rakčević pripremili su spisak od 22 kandidata koji bi trebalo da zauzmu rukovodeća mjesta u javnim preduzećima i kompanijama u većinskom vlasništvu države, koja po Sporazumu o slobodnim i fer izborima pripadaju opoziciji, saznaje Pobjeda. Po dogovoru unutar ,,trojke“, svakoj od tri stranke pripašće po trećina funkcija, dok Socijalističkoj narodnoj partiji nijesu nuđena mjesta.
Funkcije „po dubini“ na tri dijela
Portal AnalitikaIzvor

Sedam direktora

Po Sporazumu o slobodnim i fer izborima, opoziciji pripada sedam direktorskih, devet pomoćničkih mjesta u javnim preduzećima kao i šest mjesta u upravnim odborima kompanija u većinskom vlasništvu države, koji bi trebalo da kontrolišu korišćenje državnih resursa u predizbornom periodu.

Izvor Pobjede iz opozicije kazao je da bi do četvrtka trebalo da budu i poznati kandidati za pomoćnička mjesta u ministarstvima zdravlja i prosvjete, kao i kandidat za generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Socijalističkoj narodnoj partiji, prema saznanjima Pobjede, nijesu nuđene funkcije ,,po dubini“.

U Sporazumu je precizirano da opoziciji pripadaju direktorska mjesta u Zavodu za zapošljavanje, Fondu rada, Direkciji za saobraćaj, Direkciji za razvoj malih i srednjih preduzeća, Zavodu za socijalnu i dječju zaštitu, Upravi za nekretnine i Fondu zdravstva. Opoziciji pripadaju i pomoćničke funkcije u Direkciji za javne radove, Investiciono-razvojnom fondu, Poreskoj upravi, Zavodu za socijalnu i dječju zaštitu, Upravi za nekretnine, Upravi carina, Upravi za šume, Fondu PIO, Direkciji za razvoj malih i srednjih preduzeća, ZIKS-u, Upravi za inspekcijske poslove i Agenciji za elektronske medije.

Opozicija je pripremila i kandidate u bordu direktora kompanija u većinskom vlasništvu države, a to su: AD Elektroprivreda CG, AD Aerodromi CG, AD Pošta CG, AD Montenegro Airlines, AD ,,13. jul - Plantaže“ i DOO Monteput.

(Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika