Ostalo

Međunarodna brdska auto trka „Kotor – Trojica” 29. maja

U organizaciji Auto-moto sportskog kluba (AMSK) „Blažo Smiljanić” u nedjelju 29. maja ove godine biće održana međunarodna brdska auto trka „Kotor-Trojica 2016”.
Međunarodna brdska auto trka „Kotor – Trojica” 29. maja
Portal AnalitikaIzvor

Direktor kluba Tripo Bukilica kaže da je po broju takmičara riječ o najvećoj trci u istoriji Crne Gore. „Izvjesno je da će ih biti  i do 120. Već 54 ih se prijavilo sa strane, a biće ih i između 50 i 60  iz Crne Gore”, kazao je Bukilica. On je precizirao da je subota 28. maj dan za trening i vožnje za startne pozicije, dok će se 29. maja, na dan trke, održati dvije vožnje. „Sama organizacija treninga i trke na stazi dužine 4.350 metara biće izuzetno složeni i zato molim gledaoce da prije svega posvete pažnju sopstvenoj bezbjednosti. Neka slušaju uputstva organizatora, sudija, redara, „sikjuritija” i policije. Nakon zatvaranja, 20-tak minuta prije početka treninga i trke, apsolutno se ne smiju ni jednog trenutka naći na stazi. Vozila će se zbog brojnosti učesnika puštati na svakih pola minuta, a zbog dinamike staza će stalno biti zauzeta sa četiri do pet učesnika”, kazao je Bukilica. On je naveo da će organizacija i održavanje trke koštati oko 40.000 EUR, od čega će AMSK pokriti između 17.000 i 20.000 EUR, naglasivši značajanu pomoć Opštine Kotor, Uprave za sport i mlade Crne Gore i A.d. Luka Kotor, kao i ostalih sponzora.

Trka se boduje za šampionat Centralno-evropske zone (CEZ), najstarije na svijetu, koja okuplja 14 država. Bukilica, koji je i predstavnik  Auto- moto saveza Crne Gore u CEZ-u, najavio je učesnike iz:  Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Mađarske, Italije, iz šest bivših jugoslovenskih republika i sa Kosova. „Prijave se primaju do petka u 12 h na parkiralištu na Puču kod stadiona Bokelja, kada su tenhički prijem i verifikacija takmičara. Korstiće se i parking kod hotela Fjord i ispred Jugopetrola”, navodi Bukilica.

Gosti se za smještaj upućuju na sajt Turističke organizacije (TO) Kotor, a o trošku AMSK „Blažo Smiljanić” tri do četiri dana boraviće oko 60 do 70 učesnika.

 

Portal Analitika