Region

Ubica je snažan muškarac pun mržnje

Kako vrijeme prolazi, teže je naći dokaz ko je ubica Jelene Krsmanović. Samo zanesenjaci u policiji nastaviće da traže dokaz koji će rasvjetliti zločin, kaže kriminolog Dobrivoje Radovanović.
Ubica je snažan muškarac pun mržnje
Portal AnalitikaIzvor

Pjevačica Jelena Krsmanović ubijena je pre 53 dana, a njeno tijelo nađeno je na nasipu u Borči. Otad inspektori danonoćno rade na ovom slučaju. Uprkos opsežnoj istrazi, još nije utvrđeno ko je i zbog čega Jelenu usmrtio sa nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu.

- Oružje kojim je ubijena nije nađeno. Ne zna se ni da li je na mjesto na kome je tijelo nađeno Jelena donijeta ili dovučena, na šta ukazuje nađena patika. Nema ni bioloških tragova. Oni su vjerovatno uništeni sticajem okolnosti - previše ljudi na mjestu na kome je nađeno tijelo, vremenski uslovi, ili je možda zločin detaljno isplaniran - navodi kriminolog Radovanović (na slici).

414613269af228eff97bdf063ff

Jelenu je, smatra on, ubio snažan muškarac.

- Ubica je morao da bude snažne građe da bi je prvim udarcem onesvjestio i savladao. To ne bi mogao neko slab - smatra Radovanović.

O motivu ubistva pjevačice zasad se samo spekuliše, mada naš sagovornik napominje da praksa u Srbiji pokazuje da većinu zločina počini neko iz porodice.

- Sam način ubistva ukazuje na veliki emotivni naboj, koji može biti posljedica zaljubljenosti, mržnje, bijesa. Ne treba zaboraviti da je ona bila lijepa žena u supkulturnom društvu u kome ima dosta patoloških tipova. Okrenuti tom estradnom svijetu, obožavaju ili mrze žene. To su potpuno neprimjetni ljudi, ničim istaknuti - kaže Radovanović.

On ne odbacuje mogućnost da je ubica erotoman, muškarac koji za kaznu ubija ženu koja mu nije posvetila dovoljno pažnje.

- Ubica ne osjeća nikakvu krivicu zbog toga što je uradio, niti zločin smatra lošim - kaže Radovanović.

Ploča na nasipu sa Jeleninim imenom i slikom

Zoran Marjanović, muž ubijene zvezde "Granda" Jelene Krsmanović, dogovorio je juče izgradnju spomen ploče na nasipu  u Borči gdje je pronađeno tijelo njegove supruge.

Kako "Blic" saznaje, Zoran je juče bio kod kamenoresca, sa kojim je razgovarao o izgradnji spomenika i ploče za svoju ubijenu suprugu.

- Dogovorili su se za izgradnju spomen-ploče na nasipu u Crvenki, gdje je Jelena pronađena mrtva. Spomenik koji treba da bude postavljen na njenom grobu su samo pomenuli, ali se nisu precizno dogovarali - kaže sagovornik "Blica" iz porodice.

Na spomen-ploči, kako je do sada dogovoreno, naći će se samo ime, prezime i slika Jelene Krsmanović.

Blic.rs

 

 

Portal Analitika