Društvo

Jačanje saradnje Crne Gore i Republike Koreje

Crnogorsko-korejska konferencija o turizmu i investicijama koja je planirana u septembru, biće jedan od prvih narednih koraka u jačanju saradnje Crne Gore i Republike Koreje, zaključeno je na sastanku ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića sa nerezidentnim ambasadorom Republike Koreje u Crnoj Gori NJ.E. Li Do Hunom.Konferencija na kojoj će, između ostalog, biti razmijenjena iskustva i know-how, će, kako je rečeno, biti i dobar način obilježavanja desetogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa naše dvije zemlje i ostvarivanje daljeg progresa u bilateralnim odnosima.
Jačanje saradnje Crne Gore i Republike Koreje
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornici su se složili da je sama činjenica da su turisti iz Republike Koreje zainteresovani za Region, jasan pokazatelj da postoji veliki potencijal za saradnju. U tom smislu, istaknuto je i da bi za Crnu Goru bilo korisno upoznavanje sa mogućnošću predstavljanja na nekim od turističkih sajmova ove zemlje, kao i da će se raditi na organizaciji tura za korejske turoperatore. 

Inicijativa ambasadora za predstavljanje korejske borilačke vještine i nacionalnog sporta Republike Koreje, u Podgorici, ocijenjena je takođe interesantnom.

Sastanak je zaključen dogovorom o potrebi brze razmjene informacija sa ciljem realizacije razmatranih predloga.

 

Portal Analitika