Zanimljivosti

Napravite kod kuće napitak koji ekspresno izbacuje višak kilograma i otrove iz tijela

Ova sočna biljka ima debele listove punjene gelom koji vrlo lako može da se skuplja. Jednostavno presjecite list i nožem sastružite ili iscijedite gel za bilo koju od dolje navedenih namjena. Biljka aloe vera djeluje protiv upala, virusa, bakterija i gljivica, odlična je za kožu kao i generalno za zdravlje. Egipćani su aloe veru zvali biljkom besmrtnosti, a Indijanci rajskim štapićem. Bogata je vitaminima i mineralima uključujući vitamine A, B1, B2, B3, B6, B12, C i E, magnezijum, kalcijum, gvožđe, cink, selen, kalijum. Takođe je bogata amino kisjelinama i pomaže u alkalizaciji tela. Uz to, polisaharidi i antioksidansi u aloe veri poboljšavaju imunitetu organizma.
Napravite kod kuće napitak koji ekspresno izbacuje višak kilograma i otrove iz tijela
Portal AnalitikaIzvor

Detoksikacijski sok od aloe vere

Sok od aloe vere dobar je izbor za detoksikaciju, a s obzirom da čisti organizam pomaže i u mršavljenju. Sok aloe vere koristan je i za srce zahvaljujući sastojku beta sitosterolu koji spriječava apsorpciju holesterola u tijelu i smanjuje nivo triglicerida. Zbog svojih laksativnih svojstava sok aloe vere pomaže kod zatvora, međutim nemojte da ga pijete u prevelikim količinama jer može da izazove proliv.

Sastojci za detoksikacijski sok od aloe vere: list aloe vere, pomorandže, voda (po izboru)

1. Izvadite gel iz lista aloe vere tako što ga sastružete nožem.
2. Dvije kašike gela stavite u blender, pa ga izblendirajte kako bi se usitnio.
3. Iscijedite sok od pomorandži tako da dobijete jednu čašu soka, pa ga dodajte usitnjenom gelu aloe vere.
4. Po želji, dodajte jednu čašu vode.
5. Blendirajte mješavinu oko 1 minuta i nakon toga sok je spreman za konzumaciju.

Pažnja: Ne konzumirajte više od 2 kašike aloe vera gela dnevno. Konzumacija aloe vere ne preporučuje se trudnicama i ženama koje doje. Takođe, posavjetujte se s ljekarom oko oralne konzumacije aloe vere ukoliko uzimate određene vrste ljekova poput diuretika.

Izvor: b92

Portal Analitika