Turizam

Telegraf: Budvu na drugom mjestu najboljih skrivenih primorskih gradova

U nizu pozitivnih članaka objavljenih o Crnoj Gori našao se i članak u britanskom Telgrafu. Autorka teksta Džejn Foster na slikovit način opisuje prirodne ljepote Budvanske rivijere uz davanje smjernica svima onima koji se odluče da ovog ljeta odmaraju u Budvi, saopšteno je iz Nacionale turističke organizacije.
Telegraf: Budvu na drugom mjestu najboljih skrivenih primorskih gradova
Portal AnalitikaIzvor

"Osnovan od strane Grka u četvrtom vijeku prije nove ere, i zatim ojačan zidinama tokom srednjeg vijeka, grad čini srce Budvanske rivijere, koja se proteže na 22 kilometra od Trstenog do Buljarice, koji su ispresijecani nizom prikrivenih uvala i oko 12 kilometara pješčanih i plaža od sitnog kamenja", kaže autorka članka Džejn Foster.

Za mnoge, najljepši dio ove obale je Sveti Stefan, malo ostrvo šest milja od Budve koje je povezano sa kopnom pješčanim nasipom. Ostrvo je dom Aman Sveti Stefan hotela, koji ima ekskluzivno pravo za korišćenje nekoliko spektakularnih plaža na ostrvu – ali ima i javnih plaža takođe", navodi autorka.

"Zapadno od Budve, plaža Jaz koji ima plavu zastavicu je zakrivljeni luk plaže sa finim kamenčićima i pijeskom, idealan za djecu, sa pedalinama, kajacima i vodenim motorima za iznajmljivanje. Naslonjen je na kamp selo, i na njoj se u toku ljetu održavaju koncerti na otvorenom kao i tradicionalni Sea Dance Festival", ističe Foster.

originalni članak možete pročitati na linku

http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/galleries/Europes-hidden-seaside-resorts-in-pictures/budva4/

 

Portal Analitika