Društvo

Herceg Novi: Naredna dva dana tretiranje komaraca i deratizacija

Iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju obavještavaju građane da će se na teritoriji opštine Herceg Novi u srijedu, 25. maja, izvršiti larvicidno tretiranje komaraca, a u četvrtak, 26. maja, deratizacija javnih površina, saopšteno je iz kabineta predsjednika opštine Herceg Novi.
Herceg Novi: Naredna dva dana tretiranje komaraca i deratizacija
Portal AnalitikaIzvor

- Mole se vlasnici kućnih ljubimaca da u ovom periodu povedu računa o bezbijednosti svojih ljubimaca, shodno Odluci o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim kućnim ljubimcima – navodi se u saopštenju.

 Larvicidno tretiranje komaraca se sprovodi na područjima kao što su bare, kanali, otvoreni vodotoci, gradska groblja i septičke jame. Kao larvicidno sredstvo koristi se biološki larvicid, koji je toksičan samo za ciljane štetočine i nije opasan po ljude, sisare, ptice i pčele.

Deratizacija se na teritoriji opštine sprovodi dva puta godišnje , u maju i oktobru. Obuhvata sva kontejnerska mjesta na području opštine, kanalizacione šahtove, javne zelene površine oko stambenih objekata, kao i naselja: Njivice, Sutorina, Drenovik, Servisna zona Igalo, Gomila, Sušćepan, Čela, Podi, Zelenika, Kuti, Bijela do Bjelske Vale.

 

Portal Analitika