Ostalo

Tur de Frans obezbjeđuje 23 hiljade policajaca

Tur de Frans će se održavati u posebnim okolnostima, poslije talasa džihadističkih napada u Francuskoj prošle godine, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev, javljaju agencije.
Tur de Frans obezbjeđuje 23 hiljade policajaca
Portal AnalitikaIzvor

Oko 23.000 žandarma i policajaca obezbjeđivaće biciklističku trku Tur de Frans ove godine "u okolnostima povećane terorističke pretnje", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Francuske Bernar Kaznev.

- Najmanje 23.000 žandarma i policajaca biće uz stazu ove godine i obezbjeđivaće Tur de Frans u julu, rekao je Kaznev na sastanku sa organizatorima ove manifestacije.

On je rekao da će prvi put ove godine elitne jedinice francuske žandarmerije pratiti sve etape trke i biće spremne da intervenišu u slučaju potrebe.

- Tur de Frans će se održavati u posebnim okolnostima, poslije talasa džihadsitičkih napada u Francuskoj prošle godine, rekao je ministar i dodao da je "prijetnja od terorizma i dalje vrlo visoka. Kaznev je podsjetio da je Tur de Frans od 1903. popularna besplatna manifestacija za Francuze i turiste svakog ljeta u Francuskoj. Milioni gledalaca uz stazu bodre bicikliste, događaj prati oko 2.000 novinara i trka se prenosi u 190 zemalja.

Tur de Frans će se ove godine održati od 2. do 24. jula.

Portal Analitika