Radošević: Meč karijere u Liverpulu

Crnogorski bokser Predrag Radošević kazao je da je meč za titulu prvaka svijeta prilika koja se ukazuje jednom u karijeri i da ne želi da je propusti.
Radošević: Meč karijere u Liverpulu
Portal AnalitikaIzvor

Radošević će se 4. juna u Liverpulu boriti protiv Britanca Liama Smita za titulu apsolutnog prvaka svijeta u srednjoj kategoriji (69,85), u verziji WBO.

Smit je zvanični prvak svijeta, a šampionski pojas osvojio je 10. oktobra prošle godine u Mančesteru pobjedom protiv Amerikanca Džona Tompsona, prekidom u sedmoj rundi. 

Protiv Radoševića drugi put će braniti pojas, nakon što je 19. decembra prekidom u sedmoj rundi slavio protiv Džima Kilija. 

Smit je bez poraza na profesionalnom ringu, a ostvario je 22 pobjede, od kojih 12 nokautom. 

Jednu borbu boksovao je neriješeno. 

Radošević je zvanični prvak Evrope u verziji WBO, a kao profesionalac ostvario je 30 pobjeda, uz jedan poraz.

Šampionski pojas osvojio je 17. maja u Podgorici, pobjedom protiv naturalizovanog Mađara Đuzepea Laurija. 

Odbranio ga je 25. oktobra u njemačkom Holzmindenu, prekidom u trećoj rundi, savladao Mađara Gabora Kovača.

Meč za titulu predviđen je da traje 12 rundi po tri minuta. 

Radošević je kazao da je borba za titulu njegov meč karijere i ispunjenje njegovog sna.

"Poslije dugogodišnjeg mukotrpnog rada blizu sam sam ostvarenja sna. To je veliki izazov za mene, daću svoj maksimum. Znam sve o protivniku, o tome ne želim da pričam, a sve što imam da kažem reći ću na ringu", rekao je Radošević na konferenciji za novinare.

On nije želio da priča o problemima i kratkom periodu za pripreme, navodeći da sve to ide u drugi plan.

"Prilika koju sam dobio jednom se ukazuje i ne želim da je propustim. Želim da dam svoj maksimum. Bilo je teško tempirati formu, jer nije bilo adekvatnih priprema. Sve to stavljam u drugi plan, ne zanima me ništa drugo osim pobjeda, idem da je ostvarim i osvojim pojas. Moramo biti svjestan njegovog kvaliteta i domaćeg terena, ali nemam šta da izgubim, a mogu mnogo da dobijem", rekao je Radošević.

On kazao da je Smit bokser bez mane, tehničar, ali i udarač, tempaš i fajter. 

Kondicioni trener, Zlatko Maliković, kazao je da je Radošević vrijedno radio i da je sve postavljene zadatke ispunio do kraja. 

"Fizičke pripreme odradio je vrhunski, dok je na tehnici i taktici radio u BK Podgorica. Nedostatak je što od oktobra nije imao meč, ali želja za pobjedom je toliko velika da svi nedostaci idu u drugi plan", rekao je Maliković. 

Menadžer crnogorskog borca, Redžo Dedeić, kazao je da je Radošević došao do cilja koji je sanjao godinama. 

"Borbom za titulu napravili smo veliku stvar, za ponos. Nijesmo sve rekli,sada želimo i da je osvojimo. Očekujem pobjedu", rekao je Dedeić.

Nekadašnji WBO šampion, Nenad Borovčanin, kazao je da je osvajanje titula na profesionalnom ringu podvig i dokaza da se i u malim balkanskim državama može našraviti uspjeh, ravan onima koji postižu konkurenti. 

"Kada uporedim uslove koje imaju protivnici sa našim i izazovima sa kojim se mi suočavamo to je podvig. Meč u Liverpulu biće težak, jer je Smit rođen u tom gradu, ima iz sebe mašineriju Frenka Vorena, koji je uticajan ne samo u Britaniji, već u Evropi i svijetu. Uspjeh je i doći u priliku boriti se za titulu. Protivnik mu nije lak, šampion svijeta u amaterskom i profesionalnom boksu, jedan od najboljih i najplaćenih boksera na svijetu", rekao je Borovčanin.

MINA

Portal Analitika