Zanimljivosti

Ova namirnica je jedna od najzdravijih

Grejp, je tropska biljka iz porodice agruma i jedna je od najzdravijih namirnica na svijetu. To je voće bez masnoća i sa malo kalorija koje čini čuda za naše tijelo. Neprocjenljiv je za naš imunitet i nezamjenljiv za gubitak viška kilograma.
Ova namirnica je jedna od najzdravijih
Portal AnalitikaIzvor

Zato ga ne bi trebalo izbjegavati ni zbog njegovog gorkastog ukusa jer rezultat koji za sobom ostavlja sladak je kao šećer. Uz svu čaroliju koju sa sobom nosi, teško je povjerovati da je grejp nekada davno bio – zabranjeno voće.

Smatra se da je grejp nastao ukrštavanjem pomorandže i pomela. Grejp je jedna od najzdravijih namirnica upravo jer sadrži ogromne količine vitamina, minerala, a tom popisu nikad kraja. Grejp je prepun vitamina C i zato spada u grupu antioksidanata koji spriječavaju starenje kože i pomažu sa suvišnim kilogramima. Pored mnogih pozitivnih uticaja na naše tijelo i smanjivanja negativnih učinaka bolesti kao i estetike, grejp je visoko na ljestvici najcjenjenijeg nam voća.

Sprovedeno je istraživanje i dokazano je: konzumacija grejpa ili pijenje njegovog soka pomaže kod gubitka suvišnih kilograma. Potvrđeno je kako samim dodatkom grejpa ili soka od grejpa u svakodnevnu ishranu i uz fizičku aktivnost, možete gubiti kilograme brže i zdravije bez izgladnjivanja. Tokom 80-ih svi koji su htjeli smršati bili su na “grejp dijeti”. I tako je grejp stekao svoju svjetsku slavu uticajem na regulisanje tjelesne težine, smanjujući vrijednost inzulina u krvi, zbog visokog udjela vode i mali udio natrijuma, i naravno vlakna koja nam daju duži osećaj sitosti.

 

Portal Analitika