Crna hronika

Zagorička grupacija: Policija uhapsila Šakovića, Stamatovića i Vuksanovića

Podgorička policija, u noći između petka i subote, stavila je lisice na ruke pripadnicima zagoričke grupacije Miliću Minji Šakoviću (29), Stevanu Stamatoviću (38) i Bobanu Vuksanoviću (28) nakon pretresa blindiranog automobila, u čijoj su specijalnoj pregradi pronađena dva repetirana pištolja sa po 15 metaka.
Zagorička grupacija: Policija uhapsila Šakovića, Stamatovića i Vuksanovića
Portal AnalitikaIzvor

Poslije saslušanja u policiji Šaković i Stamatović su pušteni na slobodu, jer je Vuksanović ustvrdio da su pištolji njegovi, te da navodno oni nijesu znali da je oružje u autu. Vuksanoviću je određen pritvor do 30 dana i upućen je u spuški Istražni zatvor, a policija nastavlja i dalje da radi na ovom slučaju, jer nijesu povjerovali u njegovu verziju ovog slučaja, saznaju Dnevne novine.

Nezvanično, Šaković i Stamatović važe za bezbjednosno interesantne osobe, Vuksanović za pripadnika njihovog obezbjeđenja. Automobilom “Audi A8” (PG FP078), vlasništvo Stamatovića, u trenutku kada je zaustavljen radi ciljanog pretresa, upravljao je upravo Stamatović, dok su Šaković i Vuksanović bili njegovi saputnici.

"Pištolji 'browing' kalibra 7,65 mm i 'valter' 9mm, sa izbrisanim fabričkim brojevima, pronađeni su u specijalno izrađenoj pregradi između sjedišta vozača i suvozača. Zbog sumnji da ovi pištolji pripadaju Šakoviću i Stamatoviću, policija je u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom inicirala balistička i DNK vještačenja, tokom kojih će se utvrditi vjerodostojnost njihovih izjava", kazao je za DN sagovornik blizak istrazi.

Policija je na zahtjev Tužilaštva, a po nalogu suda, tokom vikenda pretresla kuće i stanove njih trojice. "Tokom pretresa pronađeni su predmeti zanimljivi za dalju istragu, koji će takođe biti upućeni na vještačenje", kazao je sagovornik.

Šaković je ranije na Koniku napao, a potom i pištoljem tukao Elvisa Škrijelja i njegovog oca, a osuđivan je i zbog ubistva i iznude. Boban Vuksanović je ranije hapšen pod sumnjom da je podmetnuo eksplozivnu napravu ispred stana i automobila Aleksandra Jovovića.

 

Portal Analitika