Fudbal

MIJATOVIĆ: Očekujem da se Crna Gora do kraja bori za završni turnir u Rusiji

Legendarni fudbaler Predrag Mijatović nakratko je doputovao u Podgoricu kako bi prisustvovao otvaranju Kuće fudbala. Veliki dan za naš fudbal okupio je nekadašnje saigrače, a danas prijatelje, redom priznata imena - Dejana Savićevića u ulozi domaćina, te Mijatovića, Zvonimira Bobana i Davora Šukera kao goste.
MIJATOVIĆ: Očekujem da se Crna Gora do kraja bori za završni turnir u Rusiji
Portal AnalitikaIzvor

- Predivan dan za crnogorski fudbal, naš sport uopšte. Osjećam se sjajno. Sve je fenomenalno napravljeno i organizovano. Svaka čast predsjedniku Dejanu Savićeviću na ideji, inicijativi i realizaciji. Činjenica da su otvaranju Kuće fudbala prisutvovala velika fudbalska imena najbolje govori koliko je Savićević priznat u svijetu - rekao je Mijatović za Arenu.

Najbolji državni tim Crne Gore u desetogodišnjoj istoriji nije imao priliku da igra na velikom takmičenju. Najbliži je doduše bio Evropskom prvenstvu 2012. kada je protiv Češke igrao baraž. Po završetku prošlih kvalifikacija koje su bile neuspješne došlo je do promjene selektora, sa njim su stigle i izmjene u stručnom štabu i igračkom kadru.

,,Hrabri sokoli“ će od septembra, na čelu sa Ljubišom Tumbakovićem, pokušati da se kroz novi kvalifikacioni ciklus izbore za odlazak na Mundijal u Rusiji 2018.

- Kvalifikacije kreću sa novim ljudima. Tumbakovića znam i poštujem. Mislim da je napravljen pravi izbor na mjestu selektora. Treba uraditi sve što je potrebno da bi se Crna Gora plasirala na veliko takmičenje. Ne treba trošiti riječi šta bi to značilo za naš fudbal i državu uopšte. Igrači će imati šansu da zaigraju na Svjetskom prvenstvu. Očekujem da se crnogorska reprezentacija do kraja bori za završni turnir u Rusiji - poručio je nekadašnji ofanzivac Budućnosti, Partizana, Valensije, Fiorentine i Levantea.

ARENA, Pobjeda

 

Portal Analitika