Košarka

NBA: Lauri i Derozan vodili Toronto do 2:2 protiv Klivlenda

Toronto Reptorsi izjednačili su u u finalu istočne konferencije na 2:2, pošto su i u drugom susreta pred svojim navijačima pobijedili Klivlend Kavalirse – 105:99.
NBA: Lauri i Derozan vodili Toronto do 2:2 protiv Klivlenda
Portal AnalitikaIzvor

Naredni duel igra se u Ohaju u noći između srijede i četvrtka, serija će se do kraja igrati u formatu 1-1-1, a u veliko finale će tim koji prvi stigne do četiri pobjede. 

"Ljudi su već računali da smo ispali, a mi volimo takve izazove", rekao je Derozan, a na njegovu izjavu nadovezao se Lauri, "Moramo da nastavimo, moramo da uzvratimo svaki put kada nam zadaju udarac. Ako to učine tri puta, mi moramo četvrti".

Lauri je pored 35 poena zabilježio i po pet skokova i asistencija, kao i tri ukradene lopte, dok je Derozan uz tri poena manje dodao i po tri uhvaćene lopte i uspješna dodavanja. Dvocifren kod pobjednika bio je još Demare Kerol sa 11 poena, Patrik Peterson dodao je devet.

Lebron je bio najefikasniji u timu Tajrona Lua sa 29 poena, devet skokva i šest asistencija, ali je pravu podršku imao samo u Kajriju Irvingu – koji se zaustavio na 26 poena, dodavši tome i šest asistencija, odnosno tri uhvaćene lopte. 

Portal Analitika