Zanimljivosti

Potpuno besplatno a smanjuje napredovanje raka za 30 odsto

Naša tijela potencijalno proizvode maligne ćelije gotovo sve vrijeme ali naš imuni sistem ih na redovnoj bazi pronalaze i uništavaju.
Potpuno besplatno a smanjuje napredovanje raka za 30 odsto
Portal AnalitikaIzvor

Krucijalni faktor za odbranu od tumora je takozvani ''prirodni ubica ćelija''. Oni su jedini tipovi ćelija koji pronalaze opasnost koju naše tijelo proizvodi i eliminišu je. Jedna od najvećih misterija našeg organizma je kako neke ćelije promaknu našem odbrambenom sistemu i počnu da rastu, i time postaju maligne.

Prema istraživanju centra ''Catalyst'', dolazi se do zaključka da je naš imuni sistem najbolja osnova u borbi protiv raka, gdje dolazi do problema kada je hemoterapija u pitanju. Ona iako uništava maligne ćelije u isto vrijeme i razara naš imuni sistem. Kako onda do napredka u borbi sa ovim globalnim problemom?

Prema istraživanju sprovedenom u Švedskoj, fizička aktivnost je jedan od najboljih načina pomoću kojih ljudi mogu da se bore i da spriječe nastajanje kancerogenih ćelija. Naime grupa od 10 mlađih, zdravih osoba je vježbala na kućnom biciklu 60 minuta dnevno. Njihova krv je uzeta prije i nakon završene vježbe i laboratorijski ispitana kako bi se uočilo postoji li progres kod ćelija raka prostate. Nakon završenih testova ispostavilo se da je krv uzeta nakon fizičke aktivnosti usporila rast ćelija raka za čak 30%.

Kako se navodi ovo istraživanje je daleko od nekog zamišljenog lijeka ali je izuzetna podloga jer se dolazi do zaključka da se fizičkom aktivnošću aktiviraju doređene hemikalije u našem organizmu koje porizvode sami mišići a one dopiru do svih djelova ljudskog tijela, i da zapravo te hemikalije uništavaju ćelije tumora.

(ABCCatalyst)

Portal Analitika