Svijet

Užas u domu učenika: Izgorjelo 18 djevojčica

Najmanje 18 djevojčica starih između pet i 12 godina poginulo je u požaru u učeničkom domu škole za siromašne đake na sjeveru Tajlanda, saopštila je danas lokalna policija.
Užas u domu učenika: Izgorjelo 18 djevojčica
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju se navodi da je pet djevojčica u požaru zadobilo povrede, od kojih su dvije u teškom stanju, prenijela je agencija AP.

Vatrogascima je trebalo tri sata da ugase požar, kao i da iz izgorele drvene dvospratnice izvuku preživjele i tijela poginulih.

Požar je izbio kasno sinoć po lokalnom vremenu, što znači da je većina učenica te škole koju vode dobrotvorne hrišćanske organizacije spavala pa nisu mogle da pobjegnu od požara.

Djevojčice koje su spavale u spavaonici učeničkog doma kad je izbio požar uglavnom potiču iz siromašnih lokalnih plemena, koja žive predaleko da bi djeca svakog dana putovala u školu.

"Kad je izbio požar, u spavaonici se nalazilo 38 učenica. Neke od njih još nisu bile zaspale, pa su uspjele da pobjegnu od požara. Ali one koje su spavale nisu mogle da pobjegnu, pa zato imamo veliki broj žrtava", izjavio je zamjenik guvernera provincije Čiang Rai Arkom Sukapan.

mondo.rs

Portal Analitika