Politika

SD u Sloveniji: Ojačati saradnju sa sindikalnim organizacijama

Jačanjem saradnje sa drugim sindikalnim i političkim organizacijama u regionu osnažujemo i nas, kazala je članica Glavnog odbora Socijaldemokrata Crne Gore Vera Mirković na međunarodnoj konferenciji "Pravi i odgovorni socijalni dijalog na Balkanu", održanoj u Sloveniji.
SD u Sloveniji: Ojačati saradnju sa sindikalnim organizacijama
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako su saopštile Socijaldemokrate, Mirković je predstavljala njihovu delegaciju, koja je konferenciji prisustvovala na poziv predsjednika slovenačkih socijaldemokrata Dejana Židana.

Konferencija je, kako se navodi, imala za cilj da doprinese produbljivanju saradnje između socijaldemokrata i sindikata, većem uključivanju socijalnih partnera i civilnog društva u socijalnom dijalogu, uvažavajući različitosti sistema svake države Balkana, a naročito u pogledu vođenja socijalne politike.

Mirković je, tim povodom, naglasila da je odlazak na konferenciju u Sloveniji nastavak odlične saradnje koju Socijaldemokrate Crne Gore imaju sa Socijaldemokratama iz te zemlje.

"Njihova pozitivna iskustva su nam odlična smjernica i input kako da ostvarimo što jaču saradnju sa sindikatima u našoj državi", izjavila je Mirković.

Na konferenciji, koju su organizovale SD Slovenije u saradnji sa Laburističkom partijom Velike Britanije, učestvovao je veliki broj političara, akademika i javnih ličnosti.

Portal Analitika