Protokol

Vlahović u višednevnoj posjeti Rimu

Predsjednik Crnogorske demokratske unije (Cdu), Miodrag Vlahović boraviće u višednevnoj radnoj posjeti Rimu, saopštila je ta partija.
Vlahović u višednevnoj posjeti Rimu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vlahović će biti glavni govornik na panelu povodom desete godišnjice crnogorske nezavisnosti, koji će biti održan na Odjeljenju političkih nauka Univerziteta Sapienca. Na panelu će govoriti i ambasador Crne Gore u Italiji, Antun Sbutega, kao i profesori tog rimskog državnog univerziteta Andrea Karteni, Tito Marći i Roberto Vale.

Vlahović će u Rimu imati niz susreta i razgovora, počevši od predsjedničke palate Kvirinale, gdje će se susresti sa ambasadorkom Emanuelom D'Alesandro, diplomatskom savjetnicom predsjednika Italije.

Vlahović će takođe biti primljen u Farnezini, Ministarstvu vanjskih poslova Italije, gdje će mu sagovornici biti, u dva odvojena susreta, ambasador Đuzepe Grimaldi, generealni direktor Odjeljenja za Evropsku uniju, kao i ambasador Andrea Oricio, zadužen za Zapadni Balkan.

Predsjednik Cdu će takođe biti gost spoljno-političkog odbora italijanskog Senata, gdje će biti primljen od strane senatora Vanina Gitija, kao i drugih senatora sa kojima se nedavno susrio u Podgorici.

Za kraj posjete je predviđen razgovor sa Franćeskom Rutelijem, nekadašnjim vođom italijanske opozicije lijevog centra i gradonačelnikom Rima, a koji je sada na čelu "Saveza za Italiju".

Ova posjeta će biti prilika da Vlahović upozna sagovornike sa analizom i stavovima Cdu-a o aktuelnim političkim prilikama u našoj zemlji.

Cdu ostaje u potpunosti posvećena ideji saradnje i zajedništva crnogorskih demokratskih i građanskih snaga, koje žele da vide Crnu Goru u atlanskim i evropskim strukturama i koje baštine ideje, principe i vrijednosti Crne Gore kao demokratskog društva i multietničke zajednice.

Portal Analitika