Politika

Matijević: Želim da pomirim interese Podgorice i Tivta

Prva žena na čelu Opštine Tivat, ima podršku svojih sugrađana iz svih partija. Nova predsjednica Opštine, Snežana Matijević, kaže za TVCG da želi da unaprijedi svoj grad i pomiri interese Podgorice i Tivta.
Matijević: Želim da pomirim interese Podgorice i Tivta
Portal AnalitikaIzvor

Niko u tivatskom parlamentu, pa ni opozicija nema zamjerke novoj predsjednici Opštine, prvoj ženi na toj funkciji, samo što je kandidat DPS-a. Sa čela pobjedničke liste na nedavnim lokalnim izborima, došla je na čelo Opštine.

"Ja sam oduvjek bila prvo u DPS-u. To je partija u kojoj sam od samog početka, od 1996. godine, kad sam završila fakultet, upisala magistarske studije... Oduvjek sam bila vjerna toj partiji, jer sam u njoj vidjela prosperitet društva", kaže Matijević

Tivat je perspektivna opština. Porto Montenegro je već odmakao, a stižu i drugi projekti, ali i prodaje ili dolazak strateških partnera.

Kako će predsjednica Opštine pomiriti državne i lokalne interese?

"Predstoji privatizacija Aerodroma i nekih drugih firmi, ali neće to biti moja odluka, niti ću ja sama tu odluku da donosim, već u konsultaciji sa ljudima koji su adekvatni po tim pitanjima i koji imaju pravo mišljenje i stav. Biće to zajednička odluka. Normalno da ćemo raditi sve zajednički, u interesu našeg grada, za dobrobit našeg grada", naglasila je Matijević.

Doktorka nauka i profesorka na Medicinskom fakultetu moraće i u poslu, kao i u politici, da balansira između Podgorice i Tivta.

"Moje profesije se sigurno neću odreći, jer sam, prije svega, profesor na Fakultetu i želim to da radim i ubuduće. Mislim da ću uspjeti, kao i do sada, da to balansiram", kazala je predsjednica Opštine Tivat.

Govoreći o svojim planovima, kazala je da da će se trudiću da počne od malih stvari, a onda će polako nastaviti dalje.

"Uvjek mi je smetalo što fontana na trgu Magnolija ne radi i što svjetla koja su napravljena na obali Pine ne svijetle", kazala je Matijević.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika