Politika

Nova: Cilj Đukanovićeve tvorevine obračun sa tradicionalnom Crnom Gorom

Milo Đukanović je još jednom povukao liniju između sebe i svojih poslušnika sa jedne i Crne Gore i većine njenih građana sa druge strane. Ono što je izgovorio na svom partijskom skupu povodom deset godina od stvaranja privatne države, a koji su građani bojkotovali, potvrđuje naš stav da postoji njegova Crna Gora stvorena krađom na referendumu, kojoj istorija počinje od 2006. godine, utemeljena na dukljanskom fanatizmu i gomili istorijskih falsifikata i ona druga Crna Gora koja se ne odriče svoje tradicije, svojih istorijskih prijatelja i saveznika. Zato je cilj Đukanovićeve tvorevine obračun sa tradicionalnom Crnom Gorom, razaranje njenog duhovnog i moralnog bića - poručuju iz Nove srpske demokratije.
Nova: Cilj Đukanovićeve tvorevine obračun sa tradicionalnom Crnom Gorom
Portal AnalitikaIzvor

On je sinoć u tom naumu, dodaju iz Nove, “u svom istorijski sramnom govoru, vrlo smišljeno, teško uvrijedio Crnu Goru”.

- Prvo je pokušao da ponizi potomke svih onih čiji su preci na Mojkovcu 1916. ustali u odbranu časti i obraza Crne Gore, a onda se u naletu svog primitivizma ,,sjetio'' da pomene i Dubrovnik. Da mu je ostalo zrno morala, on bi trebao da zatraži oprost od porodica naših ljudi koji su svoje glave izgubili kod Dubrovnika slijedeći njegova naređenja, kao predsjednika Vlade i vršioca dužnosti ministra odbrane Crne Gore. On ima toliko drskosti da pominje rat sa početka devedesetih, kao da nije imao nikakve veze sa tim, i takva vrsta bezobrazluka nezabilježena je u politici ovog regiona u poslednjih sto godina – ističe se u saopštenju Nove.

Iz te partije dodaju da su "svakakvi izdajnici" znali da dograbe vlast, ali da je "ovaj po svojoj beskrupuloznosti prevazišao sve druge".

- Ovakav politički hod Mila Đukanovića, hod izdaje svog naroda i otadžbine, može se vezati za period agresije NATO pakta na SRJ kada je, iako član Vrhovnog savjeta odbrane SRJ, posjećivao Brisel i druge punktove iz kojih se komandovalo rušenjem Crne Gore i Srbije i ubijanjem našeg naroda. Poslije takvog poniženja, više se nije zaustavljao- progon srpskog naroda u Crnoj Gori, napadi na SPC i njene hramove, priznanje lažne države Kosovo, sankcije Rusiji... Ne postoji ni jedan značajan datum u istoriji Crne Gore za koji se Đukanovićeva politika može uhvatiti i gdje se može smjestiti njena suština, osim 12. jula 1941. godine i sramnog rušenja kapele na Lovćenu, i on je stasao na toj ideologiji i na Crnu Goru gleda iz te vizure. Jasno nam je, on želi da iz grudi Crne Gore iščupa Petroviće, Marka Miljanova, Janka Vukotića, Luku Vukalovića, Mirka Aleksića, Rista Boškovića, Jola Piletića, Miljana Vukova, Gavrila Dožića, Grahovac, Kruse, Vučji Do, Bardanjolt, naše heroje iz ratova 1991-1999, a da joj na silu usadi ratnog zločinca Hašima Tačija i slične koji pripadaju njegovoj kriminalnoj organizaciji – navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Nova srpska demokratija poručuje da će se Crna Gora, “bez obzira na trenutna iskušenja kojima je izložena, temeljiti na našoj tradiciji i primjerima pomenutih besmrtnih junaka, na zavjetu Svetog Petra Cetinjskog i svetorodne loze Petrovića, i zato nemamo nikakve dileme da će se naša borba završiti pobjedom”.

- Milo Đukanović, njegova vlada i partneri iz organizovanog kriminala, preuzeli su na sebe veliko ,,breme'' jer je Crna Gora, ona istinska, uspijevala da se suprotstavi i većim i opasnijim zavojevačima, i koliko god, po raznim osnovama kroz istoriju bivala podijeljena na kraju je izlazila kao pobjednik, pa će i ovoga puta nakon 27 godina pod okupacijom Mila Đukanovića. Nama je, takođe, jasno da je najvažniji projekat Mila Đukanoviću dovršetak pljačke građana i pokušaj da, nakon toga, od njih napravi robove koji bi zavisili od njega i njegovog kriminalnog režima. Mi smatramo da će dani koji su pred nama pokazati da su predsjednik DPS-a i njegova vlada pogriješili u toj procjeni, i da je Crna Gora sposobna da ponovo odbrani svoju čast – zaključuje se u saopštenju Nove.

Portal Analitika