Politika

Cdu: Nema slavlja zato što nema prave Budve

Odbor Crnogorske demokratske unije u Budvi je svjestan, kao i ogromna većina naših sugrađana, da Budva nema mnogo razloga za slavlje. Svi znamo zašto je tako. Dugogodišnja pogrešna politika, po svemu što znamo praćena kriminalnim radnjama i zasnovana na štetočinskom odnosu prema našem gradu i opštini, srozala je Budvu na najniže grane, saopšteno je iz budvanskog odbora Cdu.
Cdu: Nema slavlja zato što nema prave Budve
Portal AnalitikaIzvor

"Umjesto ponosa i perjanice našeg turizma, postali smo materijal za crne hronike i statistiku Zavoda za izdržavanje krivičnih sankcija. Jedino advokati i, donekle, novinari zbog Budve imaju više posla i, nadamo se, bolju zaradu.  Ostalo nam je sivilo i učmalost. Zato smo se, u Cdu Budva, nadali da će rukovodstvo naše opštine prepoznati potrebu i organizovati proslavu prve decenije od obnove nezavisnosti naše države.  U svim gradovima naše Crne Gore prigodno se obilježava ovaj  značajan jubilej. U Budvi - ništa. Po koja zastava na ulicama, bez i jedne manifestacije, prigodne svečanosti. Samo u našoj Budvi muk. Nema proslave. To posebno smeta -  jer Budva obilježava i "slavi" sve i svašta, brojne potrebne i nepotrebne stvari, prigode i praznike, a na ovaj najznačajniji i najvažniji ostaje nijemi posmatrač.  Svi znamo da je višedecenijska lokalna vlast, koja je radila što je htjela i prije i poslije obnove nezavisnosti, ugrozila našu perspektivu i interese svih građana Budve. Ali, za to nam nije kriva Crna Gora, a još manje njena nezavisnost. Krivi smo mi Budvani sami, birajući i  potvrđujući vlast koja je degradirala Budvu", ističe se u saopštenju.

Kako se naglašava, grad koji ne slavi jubilej svoje države pokazuje dubinu moralnog posrnuća onih koji su ga vodili svih ovih godina i koji ga, nažalost, vode i danas.

"Upravo zato mi iz Cdu Budva poručujemo da je našem gradu, prije i više od svih promjena, potrebna sveobuhvatna i temeljita moralna obnova i sanacija. Samo tako možemo utvrditi sva nepočinstva koja su nas zadesila i započeti izgradnju naše Budve na zdravim i moralnim temeljima. To je jedini način da se obezbijedi normalan razvoj našeg grada i opštine. Naša Budva to zaslužuje. Uvjereni da je to jedini ispravni put. Sigurni smo da ce ova godina biti ujedno i posljednja kada naš grad nijemo ćuti dok naša država i njeni prijatelji u Evropi i svijetu slave crnogorski istorijski  jubilej", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika