Fudbal

Gvardiola se duplom krunom oprostio od Bajerna

Fudbaleri Bajerna osvojili su njemački Kup pobjedom nad Borusijom Dortmund 4:3 poslije boljeg izvođenja penala na Olimpijskom stadionu u Berlinu.
Gvardiola se duplom krunom oprostio od Bajerna
Portal AnalitikaIzvor

To znači da će se Pep Gvardiola duplom krunom oprostiti od Bavaraca, jer je nedavno osvojio i titulu u Bundesligi. Bajern je osvojio Kup 18. put u klupskoj istoriji, dok Tomas Tuhel nije uspio da dođe do trofeja u debitantskoj sezoni na klupi Borusije Dortmund.

Poslije 90 minuta nije bilo golova, pa je uslijedilo izvođenje penala. Prvi na redu bio je Kagava, šutirao je po sredini, dok je Nojer otišao u lijevu stranu. Potom je na drugoj strani pored lopte bio Vidal, Burki je pročitao njegov udarac, vrhovima prstiju zakaćio je loptu, ali je ona ipak završila u mreži. Bender je zatim šutirao veoma slabo, pa je Nojer bez problema odbranio.

Prednost Bavarcima donio je Levandovski, koji je zastao pri šutu i odveo golmana svog bivšeg kluba u drugu stranu. Drugi uzastopni promašaj Borusije djelo je Papastatopulos koji pogađa stativu, a i na drugoj strani neprecizan je bio Kimih lošim udarcem, a Burki je koljenima zaustavio loptu. Na redu je zatim bio Obamejang koji je bio precizan, kao i Miler za Bajern. Uzvratio je Rojs koji je zadržao svoj tim u igri, ali pobjedu minhenskom timu donosi Kosta, za veliko slavlje i emotivan oproštaj Gvardiole koji naredne sezone preuzima Mančester Siti.

Portal Analitika