Svijet

Prve fotografije srušenog egipatskog aviona

Objavljene su prve fotografije aviona "Idžiptera" koji se u srijedu uveče srušio u Sredozemno more. Istražitelji su potvrdili da je u avionu izbio požar na nekoliko mjesta samo nekoliko minuta prije nego što se letjelica srušila. Egipatski mediji javljaju da je pronađena i "crna kutija".
Prve fotografije srušenog egipatskog aviona
Portal AnalitikaIzvor

Avioni i brodovi iz Egipta i još pet zemalja nastavili su danas da pretražuju šire područje Sredozemnog mora kako bi pronašli ostatke aviona kompanije "Idžipter", koji se srušio sa 66 putnika i članova posade.

Kako se navodi, djelovi olupina su pronađeni 290 kilometara sjeverno od mediteranskog grada Aleksadrije.

Istražitelji su u moru pronašli djelove aviona, garderobu, žuti pojas za spasavanje.avinoe

Egipatski mediji javljaju i da je pronađena "crna kutija" u blizini mjesta pada aviona. "Crna kutija" bi mogla da da odgovore na sva pitanja šta se dešavalo u avionu prije kobnog pada.

Francuska agencija za bezbjednost vazdušnog saobraćaja saopštila je danas da je na nekoliko mjesta u kabini aviona egipatske avio kompanije detektovan dim nekoliko minuta prije nego što se letjelica srušila, ali uzrok pada je i dalje nepoznat.

Francuska agencija za bezbjednost vazdušnog saobraćaja saopštila je danas da je egipatski avion, na liniji Pariz-Kairo, koji se srušio u more emitovao automatske poruke koje ukazuju da je u letjelici prije pada bilo dima.

To je potvrdio i avijacioni stručnjak Tim van Beveran za Dojče vele, rekavši da je "u avionu izbio požar".

B92

Portal Analitika