Zabava

Igi Pop: Svijet bi trebao da prestane da se drogira

Kum panka, Igi Pop, požalio se u Kanu na slab sluh i poručio svijetu da je čaša vina uz dobar obrok mnogo bolji izbor od bilo koje droge.
Igi Pop: Svijet bi trebao da prestane da se drogira
Portal AnalitikaIzvor

"Svi bi trebalo da prestanu s tim sra**", rekao je 69-godišnji Igi u četvrtak u Kanu, gdje je promovisao film o svom životu i njegovoj grupi "The Stooges". "Popijem vino uz večeru i to je sve", rekao je. "Kad se ne bavim ovim poslom, idem rano u krevet". 

Igi Pop je zajedno s rediteljem Džimom Džarmušem na pres konferenciji u Kanu govorio o filmu "Gimme Danger", posvećenom njegovim počecima s grupom The Stooges krajem šezdesetih godina prošlog vijeka. Priznao je da je u to doba bio na LSD-u. 

Pošto je na početku konferencije novinarima rekao da mu dovikuju pitanja, jer je "napola gluv", Igi je rekao da mu današnja svakodnevica "nije ništa posebno". Kazao je da jede tri poštena obroka na dan i da se "nekako uspio regenerisati od raznih stvari koje je stavio u sebe". 

Džarmuš je rekao da je ovaj film njegovo "ljubavno pismo" Igiju i grupi "Stooges" koji su mu "otvorili um za rock'n'roll". Materijal za film prikupljao je od "fanova, dilera i drugih čudnih sljedbenika grupe". 

Rođen kao Džejms Njuvell Osterberg 1947. u Mičigenu, Igi Pop je odrastao u siromaštvu. Muziko je počeo da se bavi kao srednjoškolac svirajući bubnjeve. S danas kultnom grupom Stooges bio je jedan od rodonačelnika panka. Iako još nastupa, Igi Pop kaže da nema previše vremena za rok industriju koja je postala "arhaična". "Ne znam koliko je rok više važan, jer je u digitalno doba najvažnije prikupljanje novca", rekao je. "Mi smo vrlo mutno shvatali šta su to tantijeme", dodao je Igi, samoga sebe opisavši kao "starinu". 

Za kraj je imao i savjet za rješavanje svjetskih problema. "Svi bi trebalo jeb**o da se smire. Svijetu treba ljubav".

Portal Analitika