Politika

Đukanović – Ji: SAD će nastaviti da podržavaju reformske procese

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Hojta Brajana Jia.
Đukanović – Ji: SAD će nastaviti da podržavaju reformske procese
Portal AnalitikaIzvor

Hojt Brajan Ji je čestitao premijeru Đukanoviću desetogodišnjicu nezavisnosti, potpisivanje Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u i izbor Vlade izbornog povjerenja. „Crna Gora je tokom protekle dvije decenije prešla daleki put, možda se to lako zaboravi, ali je riječ o ogrmonom dostignuću“ – rekao je Hojt Ji, uz priznanje premijeru za lične zasluge i doprinos takvom razvoju Crne Gore.

On je istakao da je ostvaren zavidan napredak u oblasti vladavine prava, kako u pogledu bilansa rezultata tako i u odnosu na rad institucija. „Cijenimo napore Vlade u ovoj oblasti, što potvrda da se ozbiljno shvataju obaveze prema članstvu u NATO i EU“ – ocijenio je Hojt Ji i kazao da će SAD nastaviti da podržavaju našu zemlju u reformskim procesima posebno u oblastima vladavine prava i medija. To će, prema njegovim riječima, dodatno uticati na afirmaciju ogromnog potencijala Crne Gore i privlačenje stranih investitora, konkretno i američkih.

Premijer Đukanović je zahvalio na čestitkama i posebno, u kontekstu proslave jubileja, na pomoći i podršci SAD u očuvanju stabilnosti i razvoju demokratije u našoj zemlji, uz uvjerenje da dijelimo zajedničko zadovoljstvo rezultatima koje ostvareni nakon obnove nezavisnosti. SAD u Crnoj Gori imaju odgovornog i pouzdanog partnera koji je spreman da i ubuduće bude promoter zajedničkog sistema vrijednosti, ekonomskog i demokratskog razvoja, apostrofirao je premijer.

Tokom razgovora je bilo riječi i o drugim pitanjima od značaja za dalji demokratski napredak Crne Gore, na liniji svih napora i snažne posvećenosti Vlade da nastavi sa jačanjem ukupnog demokratskog ambijenta u zemlji.

 
Portal Analitika