Zabava

Rus poklanja bogatstvo, ne želi da pokvari djecu

Suvlasnik konzorcijuma Alfa grup, 52-godišnji milijarder Mihail Fridman izjavio je da neće ostaviti bogatstvo djeci, već će ga dati u dobrotvorne svrhe.
Rus poklanja bogatstvo, ne želi da pokvari djecu
Portal AnalitikaIzvor

"Ne volim da dajem javna obećanja ove vrste, ali mogu reći da sam donio odluku — moje bogatstvo će otići u dobrotvorne svrhe. Najgore što bih mogao uraditi za svoju djecu je da im predam veliku sumu novca“, naveo je biznismen u sali na sednici „Forbs klub“.

Smatra da njegova djeca mogu samostalno imati uspješnu karijeru. Po njegovim riječima, ne planira da ih uključi u poslovanje „Alfa grupe“. Osim toga, on ne želi da njegova djeca — recimo, njegova starija ćerka, 22-godišnja Lora — postanu preokupacija ljudima koji imaju loše namjere. 

Prema riječima Fridmana, istu takvu odluku su donijeli i njegovi poslovni partneri. 

Kako je saopštio Forbs, Mihail Fridman ima četvoro djece — Loru Fridman (rođenu 1993. godine), Katju Fridman (rođenu 1996. godine), Aleksandra Oželjskog (rođenog 2000. godine) i Nika Oželjskog (rođenog 2006. godine). Na listi najbogatijih nasljednika ruskih milijardera za 2016. godinu oni se nalaze na 10. mjestu, svakom od njih pripada po 3,3 milijarde dolara. 

Američka verzija magazina Forbs je u 2015. godini procijenio bogatstvo Fridmana u visini od 14,6 milijardi dolara, zbog čega je zauzeo 68. mjesto u svijetu po bogatstvu. Na Forbsovoj listi nabjogatijih Rusa Fridman se nalazi na drugom mjestu.

B92.net

 

Portal Analitika