Protokol

Đukanović primio Lajčaka: Državni odnosi za primjer

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović susreo se danas sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Miroslavom Lajčakom, saopšteno je iz vladinog Biroa za odnose sa javnošću.
Đukanović primio Lajčaka: Državni odnosi za primjer
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Lajčak je, uz čestitke povodom desetogodišnjice od obnove crnogorske nezavisnosti, izrazio veliko zadovoljstvo jučerasnjim  potpisivanjem Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, uz ocjenu da je Crna Gora ostvarila veliki iskorak u ostvarivanju svojih strateških - evropskih i euroatlantskih aspiracija, što predstavlja rezultat ozbiljne posvećenosti Vlade Crne Gore reformama i demokratizaciji društva i države.

„Jučerasnje potpisivanje Pristupnog protokola je u tom smislu važna potvrda i priznanje za urađeno“ – rekao je ministar Lajčak, dodajući da će njegova zemlja nastaviti da podržava Crnu Goru na putu ka punopravnom članstvu u NATO-u i u pristupnim pregovorima sa EU, konkretno u susret predsjedavanju Slovačke Savjetom EU u drugoj  polovini ove godine.

Premijer Đukanović se zahvalio Vladi Slovačke na ukupnoj podršci Crnoj Gori u različitim fazama  razvoja, istakavši da su odnosi između dviju zemalja sadržajni i prijateljski i da mogu služiti  za primjer. Ujedno je odao priznanje ministru Lajčaku na ličnom doprinosu i konstruktivnoj ulozi u procesu obnove crnogorske državnosti.

Đukanović i Lajčak su razgovarali i o unutrašnjoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i razmijenili mišljenja o kretanjima u Regionu.

Portal Analitika