Fudbal

FSCG: Tumbaković objavio spisak

Selektor Ljubiša Tumbaković objavio je danas spisak fudbalera za prijateljske utakmice sa B crnogorskom selekcijom i reprezentacijom Turske.
FSCG: Tumbaković objavio spisak
Portal AnalitikaIzvor

Duel sa B selekcijom na programu je 25. maja, dok je utakmica sa Turskom zakazana za 29. maj u Antaliji. Tumbaković je pozvao 35 fudbalera, među kojima je i šest debitanata.

Prvi put na okupljanju nacionalnog seniorskog tima naći će se Nebojša Kosović, Marko Janković, Vukan Savićević, Damir Kojašević, Emrah Klimenta i Filip Stojković.

Na spisku su:

golmani - Vukašin Poleeksić (Bekeščaba, Mađarska), Milan Mijatović(Bokelj) i Danijel Petković (Lovćen);

Odbrana - Marko Baša (Lil), Aleksandar Šofranac (Sutjeska), Žarko Tomašević (Kortrijk, Belgija), Marko Simić (Kaiserispor, Turska), Adam Marušić (Kortrijk, Belgija), Emrah Klimenta (Sakramento, SAD), Elsad Zverotić (Sion, Švajcarska), Risto Radunović (Budućnost), Filip Stojković (Čukarički, Srbija), Nemanja Mijušković (Vardar, Makedonija), Vldimir Volkov (Leh Poznanj, Poljska) i Marko Vešović (Rijeka, Hrvatska);

vezni red - Nemanja Nikolić (Hapoel Tel Aviv, Izrael), Nikola Vukčević (Braga, Portugal), Marko Bakić (Belenenseš, Portugal), Aleksandar Šćekić (Bokelj), Petar Grbić (Ahisar, Turska),Vladimir Boljević (AEK Larnaka, Kipar), Vladimir Rodić (Malme, Švedska), Darko Zorić (Borac Čačak, Srbija), Vladimir Jovović (OFK Beograd, Srbija), Damir Kojašević (Vardar, Makedonija), Branislav Janković (Čukarički, Srbija), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija), Marko Janković (Maribor, Slovenija), Vukan Savićević (Slovan, Slovačka) i Mladen Kašćelan (Tosno, Rusija)

Napad - Stevan Jovetić (Inter, Italija), Mirko Vučinić (Al Džazira, UEA), Fatos Bećiraj (Dinamo Moskva, Rusija), Stefan Mugoša (Minhen 1860) i Filip Raičević (Vićenca, Italija).

Tumbaković je, komentarišući spisak, kazao da je stručni štab nakon prvog martovskog okupljanja shvatio da postoji grupa igrača koju moraju posebno pogledati.

"Iz tog razloga je planirana utakmica sa B selekcijom, koja je revijalnog, ali ujedno i takmičarskog karaktera, jer su u pitanju igrači koji konkurišu za dres reprezentacije i koji se igrama moraju izboriti za poziv. Na spisku je jedna grupa igrača koja je evidentirana kroz prostor koji su napravili na reprezentativnom nivou u ranijem periodu i grupa mlađih igrača koja se nameće kroz takmičenje na nivou mlade reprezentacije", rekao je Tumbaković. 

On je kazao da u podgoričkom meču neće moći da računa na Zverotića i Marka Jankovića, koji igraju finalne utakmice kup takmičenja u svojim klubovima, kao i na Tomaševića i Marušića jer ih očekuje plasman u završnu fazu plej ofa.

On je kazao da je na spisku i šest igrača koji do sada nisu imali priliku da nose dres seniorske reprezentacije Crne Gore.

"Imamo šest igrača koji će po prvi put biti dio „A“ reprezentacije – Kosović, Marko Janković, Savićević, Kojašević, Klimenta i Stojković. U pitanju su mladi igrači, njih trojica su zajedno sa Jovovićem bili nosioci igre u mladoj reprezentaciji, preporučili su se kvalitetnim igrama i sigurno zaslužuju prostor u seniorskoj konkurenciji. Svi oni su u potencijalu veoma interesnatni za period koji je ispred nas", rekao je Tumbaković.

On je naglasio da je pozvan i Vučinić koji se još oporavlja od povrede. 

"Pozvan je jer hoćemo da napravimo ambijent koji treba da donese nešto dobro svima, pogotovo mlađim igračima, pa Mirko svojim autoritetom i iskustvom mora da doprinese stvaranju dobre atmosfere u reprezentaciji", zaključio je Tumbaković.

Okupljanje reprezentacije Crne Gore zakazano je za 21. maj. 

Prvi trening „sokoli“ će odraditi istog dana u 18 ati i 30 minuta.

Saopšteno je da će sav prihod sakupljen od prodaje ulaznica Fudbalski savez uplatiti na račune Dječijeg doma Mladost iz Bijele i Zavoda Komanski Most iz Podgorice.

Mina

Portal Analitika