Politika

Bečić: Crna Gora sa ovom garniturom političara na vlasti dostigla dno

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, sastao se danas u Podgorici sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove, Hojt Brajanom Jiem.
Bečić: Crna Gora sa ovom garniturom političara na vlasti dostigla dno
Portal AnalitikaIzvor

U prostorijama Demokratske Crne Gore, Bečić je gosta upoznao sa činjenicom da su Demokrate bile prve koje su, u cilju razrješenja teške političke, ekonomske, institucionalne i svake druge krize, pozvale na dijalog.

On je podsjetio da je tek nakon toga predsjednik Parlamenta organizovao prvi sastanak Parlamentalnog dijaloga predstavnika političkih subjekata koji imaju poslanike u Skupštini Crne Gore, u kojem su najviši predstavnici Demokrata učestvovali više od dva mjeseca, a koji su napustili onog trenutka kad je premijer Đukanović, kako kažu, „tendeciozno pokrenuo Inicijativu za glasanje o povjerenju Vladi, čime je uveo političku korupciju na vrata državnog parlamenta“. Drugi razlog za napuštanje dijaloga bilo je, dodaju oni, okončanje pravnog procesa u slučaju “Limenka”, iz kojeg su brat premijera i porodica Đukanović izašli bogatiji, a država Crna Gora i svi njeni građani siromašniji za 10,5 miliona eura i to u izbornoj godini.

Predsjednik Demokrata je ponovio stav da je Crna Gora sa ovom garniturom političara na vlasti dostigla dno u svakom smilu, te da joj je hitno potrebna liderska i kadrovska obnova, snažna borba protiv kriminala i korupcije, jer to ne može da radi partija čiji su funkcioneri priznali da su kriminalci i šefovi organizovanih kriminalnih grupa.

- Bečić je istakao i da je cilj Demokrata, pored realizacije sveobuhvatnog programa “Pobjede, a ne podjele”, da pokažemo svima u Crnoj Gori kako funkcioniše pravna država i da vratimo povjerenje u pravo i pravdu. U tom smislu, predsjednik Demokratske Crne Gore  je podsjetio da smo Specijalnom državnom tužilaštvu predali nekoliko predmeta iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije, te da pripremamo dokumentaciju kojom ćemo nastaviti da procesuiramo kriminalce u Crnoj Gori. Na kraju, predsjednik Demokrata je naglasio da je posebno zabrinjavajuća činjenica da vlast u Crnoj Gori nikada nije smijenjena na izborima. Predsjednik Bečić je na kraju istakao da je Crna Gora najljepša zemlja na Balkanu, te da će Demokrate raditi na tome da bude i najbolja i najbogatija, jer to građani ove države i zaslužuju. Gospodin Hojt Brajan Ji i gospodin Bečić su razgovarali i o iskustvima predsjednika Bečića tokom posjete SAD-u – saopštile su Demokrate.

Portal Analitika