Društvo

Crveni krst: Humanitarni paketi za bebe i socijalno ugrožene porodice

Crveni krst Crne Gore danas počinje distribuciju bebi paketića za sve bebe koje su rođene u Crnoj Gori u Nedjelji Crvenog krsta, od 8. do 15. maja.
Crveni krst: Humanitarni paketi za bebe i socijalno ugrožene porodice
Portal AnalitikaIzvor

“Ovo je postala tradicionalna aktivnost, jer se djelovanjem naše organizacije žele obuhvatiti i oni najmlađi. Tako će ukupno biti podijeljeno 168 paketića, širom Crne Gore, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta. Bebe će dobiti pelene, maramice, flašicu, cuclu, bebi kompletiće...Pored najmlađih, Crveni krst Crne Gore je pomoć opredijelio i za socijalno ugrožene porodice”, ističu iz Crvenog krsta.

U Nedjelji Crvenog krsta su opštinske organizacije sprovele sabirnu akciju u supermarketima Voli, Laković, Idea i Domaća trgovina u desetak opština.

Prikupljene su značajne količine pomoći za socijalno urgožene porodice, a ovih dana se organizuje distribucija humanitarnih paketa. Crveni krst Crne Gore je svoju akciju realizovao u marketu Naš diskont.

“Pored toga, našoj organizaciji je upućena donacija u prehrambenim i higijenskim artiklima, od strane zaposlenih u Crnogorskom Telekomu, koji su pomoć prikupljali povodom Dana porodice, 15. maja. Sva pomoć obezbijeđena na ove načine će biti uptrijebljena za pripremu humanitarnih paketa, po standardima Crvenog krsta i biće upućivana na teren, u skladu sa zahtjevima opštinskih organizacija Crvenog krsta i potrebama njihovih korisnika”, kazali su oni.

2005ck2

Iz Crvenog krsta zahvaljuju svim građanima koji su svojim donacijama dali doprinos sabirnoj akciji.

U Nedjelji Crvenog krsta organizovane su i brojne druge aktivnosti, pod sloganom „Svuda za svakoga“.

Tako je, kažu oni, organizovana podjela promo materijala u kojem se nalaze osnovne informacije o organizaciji.

“Volonteri su posjetili najmlađe u vrtićima, kao i školarce, kojima su pričali o humanosti i volonterizmu, a nisu bili zaboravljeni ni oni stariji, kojima su organizovane posjete i druženja. Crvenokrstaši su stizali i do ljudi u udaljenijim područjima i dijelili humanitranu pomoć”, navode oni.

U više opština organizovali su i takmičenja u pružanju prve pomoći.

Povodom Dana dobrovoljnih davalaca krvi, 11. maja, najzaslužnijima u ovoj oblasti su dodijeljena priznanja, a organizovane su i akcije davanja krvi. Održane su i neke zabavne aktivnosti - karaoke, humanitarne žurke i sportski turniri,...

“Tako je Crveni krst pokazao da je stvarno svuda, za svakoga...”, zaključili su oni.

Portal Analitika