Abiznis

KfW spremna za dalju saradnju sa Vladom u oblasti komunalnih poslova

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, sastaose sa predstavnicima Njemačke razvojne banke KfW, u cilju razmjene informacija i analize statusa projekata iz oblasti vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda, kao i razmatranja buduće saradnje.
KfW spremna za dalju saradnju sa Vladom u oblasti komunalnih poslova
Portal AnalitikaIzvor

Tokom sastanka je konstatovano da su dvije velike investicije na crnogorskom primorju privedene kraju. Početkom jula 2016. godine je planirano otvaranje projekta izgradnje zajedničkog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštinama Kotor i Tivat, vrijednosti 10.247 miliona eura, dok se sa realizacijom projekta u opštini Herceg-Novi kasni, tako da se završetak projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u ovoj opštini očekuje krajem III kvartala 2016. godine.

Razmatrano je i pitanje izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Bar.

- Predstavnici KfW banke, su izrazili spremnost da i dalje sarađuju po ovom veoma važnom pitanju za Crnu Goru, sa Vladom Crne Gore, a uz podršku njemačke Vlade, s obzirom da se realizacijom ovih projekatautičenakvalitetživotnesredine, ekonomskirazvoj, kaoirazvojturizma. Istaknut je iznačajovihprojekatasa aspekta pregovaračkog poglavlja 27.

Razmijenjene su informacijeo budućim projektima kojima će biti obuhvaćeni Sutomore, Perast i Risan, a dogovoreno je i održavanje konferencije početkom jula 2016. godine, u cilju podizanja kvaliteta međusobne saradnje na još viši nivo – saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Portal Analitika