Politika

Rakčević: DF omiljena opozicija Đukanovića

Predsjednik Građanskog pokreta URA, Žarko Rakčević, kazao je da ovakav DPS i Demokratski front nijesu budućnost Crne Gore.
Rakčević: DF omiljena opozicija Đukanovića
Portal AnalitikaIzvor

Rakčević je rekao da DPS i DF kao sijamski blizanci rade na podjelama Crne Gore, te da ne žele suštinske promjene. Istakao je da je rejting pojedinih konstituenata Fronta drastično pao. DF, kako je rekao, suštinski pomaže DPS-u.

"Imate situaciju da dva politilčka Iznoguda Crne Gore, Peđa Bulatović i Nebojša Medojević, umjesto da se presaberu, blate i performansima i horskim pjevanjem pokušavaju da povrate rejting", rekao je Rakčević, navodeći da je DF omiljena opozicija premijera Mila Đukanovića.

On je ocijenio da DF-u za pad rejtinga nijesu krivi ni Javni servis RTCG, ni Dan, ni Vijesti, već politika koju vodi taj politički savjet.

"Meni je žao te ljude. Zamislite koja bi muka bila da Predrag Bulatović poslije 35 godina ne bude poslanik", rekao je Rakčević.

Lider GP URA je rekao da Crna Gora, da bi bila vječna, mora biti država svih njenih građana.

On je, na današnjem presu, uoči decenije obnove nezavisnosti, poručio da Crna Gora, da bi bila vječna, mora biti i onih građana koji su 2006. godine glasali i za i protiv obnove nezavisnosti.

"Da bi bila vječna, Crne Gora mora biti drugačija, mora biti svih nas, a ne samo probranih familija, partnera i kumova. Mora biti svih građana. Da bi bila vječna, Crna Gora mora biti i onih koji su 2006. rekli 'Da' i 'NE'. Vrijeme je da političke elite rade na pomirenju Crne Gore, a ne na podrivanju podjela. Da bi bila vječna, ne može biti zatvorenih fabrika, i zemlja iz koje se iseljava zbog beznađa", poručio je Rakčević.

On je rekao da će URA sarađivati sa svima koji u pitanje ne dovode Crnu Goru i njen građanski koncept i evropske integracije.

"Napravljeno je previše grešaka u ovih deset godina koji su od države udaljavale veliki broj građana. Moraju se dati jednake šanse svima", kazao je Rakčević.

Predsjednik GP URA smatra da je potreban diskontiuitet vlast.

On je rekao da je zabrinut zbog javnog duga Crne Gore, navodeći da kreditni rejting države pada.

"Potrebne su promjene, ozbiljni ljudi. To neće biti lako. Crna Gora je otišla dolje i kad se kaže građanima kakva je situacija, trebaće vremena da se Crna Gora oporavi", rekao je on, navodeći da će biti potrebno tri do četiri godine da bi se osjetile promjene.

Istakao je i da je ponosan to što je 2006. poklonio gotovo 10.000 crnogorskih zastava.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika