Politika

BRAJOVIĆ: Za deset godina prešli dosta izazova

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore, Ivan Brajović čestitao je svim građanima deceniju obnove crnogorske nezavisnosti.
BRAJOVIĆ: Za deset godina prešli dosta izazova
Portal AnalitikaIzvor

„Prije deset godina rekli smo DA – samostalnoj, suverenoj i snažnoj Crnoj Gori, koja je od toga dana hrabro i odlučno nastavila dalje, snažeći svoj integritet i izgrađujući se  kao država evropskih vrijednosti, suživota i bogatstva različitosti. Svijetlog 21. maja 2006. godine otvorili smo jedno novo poglavlje crnogorske istorije ostvarivši ono čemu smo težili dugo godina. Naša država povratila je svoju nezavisnost, a razboritiošću i dijalogom svrstala sebe u red priznatih država svijeta“, navodi se u čestitki Brajovića.

Socijaldemokrate su, kako je dodao, i tada kao i danas sa jednakim žarom branili ideju suverene Crne Gore i bili u prvim redovima zdušno zastupajući beskompromisno očuvanje njenih državotvornih simbola, njene nepokornosti i slobode. 

„Za nas je ova država bila  i ostala najvrjednija zaostavština, prema kojoj smo se uvijek odnosili sa jednakom ljubavlju i privrženošću, jer smo osjećali  da tako treba. Za proteklih deset godina Crna Gora prešla  je dug put izazova, novih mogućnosti i promjena, ali  sam ubijeđen da nam ozbiljan i vrijedan rad tek predstoje. Zajedno i odlučno kretali smo se putem ekonomskog razvoja, podržavajući i ohrabrajući nova ulaganja i investicije,  neumorno se integrišući u evropske i svjetske tokove. Započeli smo ključne procese priključenja EU i NATO savezu,  ostvarili dobre partnerske odnose sa relevantnim međunarodnim subjektima i svakog  dana pravimo nove, stabilne korake kako bismo dostigli sve zadate strateške ciljeve“, naveo je Brajović.

On smatra da u  svoj  ljepoti i  značaju veličanstvenog datuma, ne treba zaboraviti da  Crna Gora treba ostati država jednako naklonjena svim svojim građanima, bez razlike, postojana u svojoj demokratičnosti, i vjerna idejama socijalne pravde i vladavine prava.

„Prkosno i hrabro, svi skupa, nastavljamo da se borimo za baš takvu Crnu Goru, državu jednakosti, solidarnosti i humanosti. U ubjeđenju da će nam svaki naredni 21. maj donijeti još snažnije osjećanje ponosa  i radosti,  još jednom vam čestitam  deceniju obnove nezavisnosti Crne Gore“, kazao je Brajović.

Portal Analitika