Politika

Đukanović: Prelaznom vladom da smanjimo tenzije

Na pitanje novinara Pobjede kako će se potpisivanje Protokola odraziti na unutrašnje prilike u Crnoj Gori, predsjednik Vlade je rekao da se pored ove agende realizuje nekoliko veoma značajnih političkih agendi u životu Crne Gore.
Đukanović: Prelaznom vladom da smanjimo tenzije
Portal AnalitikaIzvor

- Jedna od tih je i jedan proces koji je dobio svoje finale tokom jučerašnjeg dana ili tokom današnjeg jutra, ranog jutra, kada je parlament usvojio moje predloge za popunu aktuelne vlade predstavnicima opozicije. To nije urađeno zbog bilo čijeg pritiska nego zbog našeg osjećanja potrebe da u donošenje odluka i u rad izvršne vlasti uključimo i sve druge relevantne političke subjekte u Crnoj Gori, koji makar svojim izbornim rezultatom na kraju 2012. godine nijesu bili kvalifikovani za vršenje izvršne vlasti. Na ovaj način, dakle, želimo da smanjimo tenzije, smanjimo nepovjerenje i što je moguće više integrišemo i druge političke subjekte u donošenju važnih političkih odluka - kazao je Đukanović.

On vjeruje da će taj proces jako doprinijeti da se sa više razumijevanja gleda i na odluke poput današnje, da se zaista na pravi način razumije da je Crna Gora 2006. godine željela nezavisnost da bi upravljala svojom budućnošću. - Konačno, kao što znate, i ove godine imamo redovne parlamentarne izbore, željeli smo da i na ovaj način doprinesemo da se smanji nepovjerenje opozicije prema našem izbornom sistemu i prema crnogorskim institucijama, a vjerujem da će saradnja vrlo blagotvorno uticati da odluke poput današnje pravilnije razumijemo, da je u najboljem interesu Crne Gore u cjelini i svakog njenog građanina. Tako da sam ubijeđen da će današnja odluka takođe imati vrlo blagotvoran uticaj na budući život naše zajednice – rekao je predsjednik Vlade Crne Gore.

Pobjeda

Portal Analitika