Politika

Šćekić: Nijedan Beranac nije glasao protiv Crne Gore

"Dvadesetprvi maj 2006. je bio jedan od najemotivnijih dana u našim životima u novijoj istoriji Crne Gore", ocijenio je predsjednik opštine Berane, SNP-ov Dragoslav Šćekić.
Šćekić: Nijedan Beranac nije glasao protiv Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

On je, na prijemu koji je organizovao povodom državnog praznika Dana nezavisnosti, kazao kako je toga dana, na referendumu odlučeno da Crna Gora obnovi puni međunarodno-pravni subjektivitet.

“Većina građana Berana se tada izjasnila za očuvanje državne zajednice, značajan broj sadašnjih i bivših sugrađana se izjasnio za obnovu punog državno-pravnog subjektiviteta, ali ni jedan građanin Berana nije glasao protiv Crne Gore”, ocijenio je Šćekić.

Predsjednik opštine smatra kako “punih deset godina Berane nosi stigmu grada koji je glasao protiv Crne Gore i mi danas želimo da stavimo tačku na tu priču, jer Berane ne da nije glasalo protiv Crne Gore, već je uvijek  davalo svoje najsvetije za nju”.

Šćekić je rekao da su decenija nepravde i etiketiranja ostavile ne samo  emotivni trag kod Beranaca, nego su mnogima ugrozili biološki opstanak i golu egzistenciju zato što su imali drugačije mišljenje u demokratskom procesu.

“Nismo bili protiv Crne Gore nego za Crnu Goru, ali smo isticali da ne želimo privatnu državu, slabih institucija, državu bez vladavine prava.  Cijenili smo naše neraskidive bratske i istorijske veze, i smatrali  da u većoj zajednici imamo veće šanse za napredak i razvoj našeg kraja i države. Ovih  deset godina su nažalost  pokazale da razvoj Crne Gore sputavaju pojedinačni interesi i izražene neprirodne podjele”, kazao je Šćekić na prijemu.

On je saopštio kako je nova vlast SNP-a i DF-a zatekla prezaduženu  opštinu, sa mnogo problema.

“Ali to nas nije i ne može spriječiti da prebrodimo loše momente i stvorimo bolje i zdravije uslove, nasuprot onih pojedinaca,  kojima su povjerene značajne funkcije na najvišim nivoima, a koji su svojim ponašanjem najviše doprinijeli unižavanju ugleda Crne Gore i unižavanju svih onih ideala za koji su  naši preci ginuli”, poručio je Šćekić.

On je poručio da je “Berane bilo i biće u Crnoj Gori i da ćemo uraditi sve od sebe da kao nekad budemo predvodnici promjena kojima će se Crna Gora i u budućnosti ponositi”.

Prijemu koji je, povodom Dana nezavisnosti Crne Gore organizovao Šćekić, nijesu prisustvovali koalicioni partneri SNP-a, predstavnici Nove srpske demokratije.

rtcg.me

Portal Analitika