Svijet

Djevojčica suspendovana iz škole zbog pištolja na vodu

Škola u Koloradu je pištolj na vodu koji košta svega pet dolara označila kao potencijalnu opasnost i suspendovala je petogodišnju djevojčicu iz škole, koja pohađa prvi razred.
Djevojčica suspendovana iz škole zbog pištolja na vodu
Portal AnalitikaIzvor

Dok škola tvrdi da neće imati razumijevanja za ovakve postupke, majka ove djevojčice kaže da je ponašanje škole van svakog razuma.

“Odmah sam se izvinila i rekla sam da mi je žao što je to uradila. Cijenim to što misle o bezbijednosti djece, ali ovo je van razuma. Ovaj pištolj umjesto metaka ispaljuje balone”, rekla je majka i dodala da nije znala da je kćerka imala pištolj u rancu.

Iz škole su pozvali majku nakon što je djevojčica izvadila pištolj u hodniku tokom odmora. Rečeno joj je da dođe po svoje dijete koje je suspendovano jer je donijelo lažni pištolj u školu.

Kada je majka upitala da li je tako nešto zaista potrebno iz škole su rekli da je to njihova politika nulte tolerancije i da dođe po nju odmah.

“Da su me pozvali i rekli da učinim sve da se ovo više ne ponovi ili samo da me upozore mislim da bi bila mnogo prikladnija reakcija.”

I škola je dala objašnjenje za svoju odluku. “Donošenje oružja, bilo stvarnog ili lažnog, u školu može da izazove zabrinutost za bezbijednost, a i ometa djecu koja uče”, saopšteno je iz škole.

Majka ove djevojčice je zabrinuta da škola može da koristi ovaj incident protiv njene kćerke u budućnosti i objašnjava da će njeno ime uvijek stajati u školskom dosijeu.

Američka unija građanskih sloboda u Koloradu ovaj slučaj nazvala je apsurdnim.

Portal Analitika