Košarka

Đorđević objavio spisak Srba u kvalifiakcijama za OI

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević objavio je širi spisak od 24 imena igrača koji će biti u konkurenciji za učešće na Olimpijskom kvalifikacionom turniru.
Đorđević objavio spisak Srba u kvalifiakcijama za OI
Portal AnalitikaIzvor

Prvo okupljanje i početak priprema, na koje će sa ovog spiska biti pozvano 16 igrača, zakazano je za 15. jun u beogradskom hotelu „Kraun Plaza“.

Na spisku su Stefan Birčević (Estudijantes), Nemanja Bjelica (Minesota), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Nemanja Dangubić (Crvena zvezda), Marko Gudurić(Crvena zvezda), Ognjen Jaramaz (Mega Leks), Nikola Jokić (Denver), Stefan Jović(Crvena zvezda), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Marko Kešelj (Lavrio), Ognjen Kuzmić (bez kluba), Vladimir Lučić (Valensija), Milan Mačvan (Emporio Armani),Stefan Marković (Unikaha), Boban Marjanović (San Antonio), Vasilije Micić(Crvena zvezda), Dragan Milosavljević (Alba), Nikola Milutinov (Olimpijakos),Nemanja Nedović (Unikaha), Miroslav Raduljica (PAO), Marko Simonović(Crvena zvezda), Vladimir Štimac (Crvena zvezda), Miloš Teodosić (CSKA) i Rade Zagorac (Mega Leks). 

Turnir je na programu od 4. do 9. jula u „Beogradskoj areni“, a Srbija će igrati u grupi A sa Portorikom i Angolom, dok su u grupi B Češka, Letonija i Japan. Samo će pobjednik OKT obezbijediti plasman na Olimpijske igre 2016. u Riju.

Portal Analitika