Društvo

Forum mladih SDP-a: Nadležni organi da procesuiraju počinioce

Forum mladih SDP Crne Gore najoštrije osuđuje rasistički napad na mladog Roma u Podgorici i zbog toga apelujemo na nadležne da u što mogućem kraćem roku identifikuju i procesuiraju počinioce.
Forum mladih SDP-a: Nadležni organi da procesuiraju počinioce
Portal AnalitikaIzvor

Svjedoci smo da Romi svakodnevno trpe diskriminaciju kako od pojedinaca našeg društva, tako i od institucija naše države. Zbog te diskriminacije kasnije se proizvodi rasističko nasilje i nasilje iz mržnje. Svaki oblik nasilja predstavlja vid kršenja psihičkog i fizičkog integriteta jedne ličnosti. Svjesni smo činjenice da je za konačno rješenje ovog problema potrebno koordinisano djelovanje kako aktera koji se susreću s’ nasiljem i diskriminacijom, tako i nadležnih državnih institucija, ali i djelovanje cjelokupnog društva, jer ne smijemo zatvoriti oči pred nasiljem bilo koje vrste ili usmjerenom prema bilo kome, piše u saopštenju.

Pozivamo građane i građanke, ukoliko posjeduju informacije i saznanja o ovom događaju, da ih saopšte nadležnim službama. To je najbolje građansko sredstvo kojim se dokazuje svijest naroda i namjera da se ne dozvoli ponavljanje ovakvog ili sličnih slučajeva.
Forum mladih će pratiti postupanje nadležnih organa i svojim djelovanjem doprinijeti prevenciji i spriječavanju akata netolerijancije, rasizma i nasilja.

Zaključujemo da ovakvi slučajevi na veoma ružan način govore o svijesti pojedinca u našem društvu i šalju jednu pogrešnu sliku građanske, multikulturalne, multietničke i demokratske Crne Gore.

 

Portal Analitika