Abiznis

SEETO Sekretarijat u posjeti Podgorici

SEETO Sekretarijat je posjetom Podgorici završio šestu godišnju regionalnu posjetu svakom SEETO učesniku.
SEETO Sekretarijat u posjeti Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Od kraja aprila 2016. godine, osoblje SEETO Sekretarijata je posjetilo Beograd, Prištinu, Skoplje, Sarajevo, Tiranu i Podgoricu s opštim ciljem da se ojača radni protok i saradnja između Sekretarijata i nacionalnih vlasti regionalnih učesnika. Posjete su iskorišćene za dijeljenje najbolje prakse i iskustava, kao i savjetovanje i međusobno informisanje o infrastrukturi SEETO sveobuhvatne mreže i pripremu projekata, implementaciju i praćenje, kao i na regulatorna i horizontalna pitanja politike.

Sastanke su organizovali i vodili članovi Upravnog odbora SEETO-a i/ili nacionalnih koordinatora, čime se osigurava učešće glavnih nacionalnih partnera i potvrđuje cjelokupan nadzor nad SEETO procesom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja, cilj ovih posjeta je razmjena informacija o sprovođenju ključnih projekata putem interaktivnih diskusija, s posebnim naglaskom na meke mjere koje su dio aktivnosti dobijenih od WB6 Bečkog samita.

-Imajući u vidu broj institucija i osoba koje su bile uključene u navedene aktivnosti, možemo reći da se regionalna posjeta 2016 smatra vrlo uspješnom-navedeno je u saopštenju. 

Portal Analitika