Politika

Dok traje "parlamentarni dijalog": Na čekanju čak 300 zakona

Skupština Crne Gore se već više od pola godine nalazi u potpunoj blokadi jer se na čekanju u parlamentarnoj proceduri nalazi čak 300 zakona od kojih su neki poput prijedloga zakona o morskom dobru, zakona o upravnom postupku i zakonu o legalizaciji neformalnih objekata sistemski u svojoj oblasti.
Dok traje "parlamentarni dijalog": Na čekanju čak 300 zakona
Portal AnalitikaIzvor

To je Pobjedi saopšteno iz Demokratske partije socijalista, Socijalističke narodne partije i Građanske alijanse koji su trenutnu situaciju ocijenili alarmantnom. Parlament redukovano radi još od 1. decembra kada je počeo parlamentarni dijalog vlasti i opozicije, koji je rezultirao potpisivanjem sporazuma o slobodnim i fer izborima. U me- đuvremenu, brojni prijedlozi zakona ostali su zatureni u ladicama skupštinskih službi.

Poslanik DPS-a Miodrag Vuković u izjavi za Pobjedu kaže da je ovakva situacija u parlamentu neodrživa.

- Ne samo da iritira i da prijeti, već proizvodi vrlo štetne posljedice po sistem u cjelini. Institucija koja je najjača politič- ka institucija u jednoj demokratskoj državi, pa i kod nas, kada uđe u fazu unutrašnje blokade, samoblokada utiče i na procese u sistemu - ocijenio je Vuković.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika