Svijet

Kameron: Izlazak Britanije iz EU raduje samo Putina i ISIS

Britanski premijer Dejvid Kameron je izjavio da bi izlazak Velike Britanije iz Evropske unije mogao da obraduje samo ruskog predsjednika Vladimira Putina i vođu ISIS-a Abu Bakra al-Baghdadija.
Kameron: Izlazak Britanije iz EU raduje samo Putina i ISIS
Portal AnalitikaIzvor

Kameron je na skupu u organizaciji Svjetskog ekonomskog foruma u Londonu kazao da bi Putin mogao da bude srećan ako Velika Britanija napusti EU nakon referenduma koji će se održati 23. juna.

"Važno je zapitati se ko će biti srećan ako izađemo iz EU. Putin bi vjerovatno mogao biti srećan. Mislim da bi i al-Bagdadi mogao da bude srećan. Ipak, jasna je poruka koju nam šalju prijatelji iz svih dijelova svijeta. Govore nam da ćemo odluku na kraju donijeti mi. Naši prijatelji iz Australije, Novog Zelanda, Amerike, Evrope i iz cijelog svijeta nam govore kako podržavaju naš ostanak u EU", rekao je Kameron.

Istakao je takođe kako grupacije koje zagovaraju izlazak iz EU već sada govore o održavanju drugog referenduma o izlasku iz ove zajednice.

"Navodi o mogućem drugom referendumu iako ni prvi nije održan govore da neki bježe od rasprave i razgovora. Po mom mišljenju, grupe koje zagovaraju izlazak iz EU gube ovu bitku", kazao je Kameron.

Na kraju je upozorio da je potrebno dobro razmisliti prije nego što zemlja napusti organizacije poput EU ili NATO.

"Na kontinentu na kojem ima toliko sukoba i problema, potrebno je pažljivo razmisliti prije nego što odustanete od puta NATO i EU gdje sarađujete s drugima", kazao je britanski premijer.

Izvor: rs.n1info.com

Foto: Reuters

Portal Analitika