Svijet

Erdogan: Turska će sama krenuti u odbranu ako ne dobije pomoć

Turska će sama krenuti u suzbijanje napada na grad Kilis, blizu sirijske granice, ako ne dobije pomoć, rekao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.
Erdogan: Turska će sama krenuti u odbranu ako ne dobije pomoć
Portal AnalitikaIzvor

"Savladaćemo Islamsku državu, sami ćemo riješiti taj problem ako ne dobijemo pomoć u suzbijanju raketnih napada na Kilis", rekao je Erdogan u direktnom prenosu na televiziji.

"Obratili smo se svima zbog uspostavljanja sigurnosne zone na južnoj granici, ali niko ne želi da preduzme taj korak. Ako svijet ne želi da podrži odlučnu akciju protiv terorističke organizacije, svijet više neće biti sigurno mjesto", rekao je on, prenijela je Hina.

Kilis je mjesecima izložen čestoj raketnoj paljbi iz područja koje kontroliše Islamska država u Siriji, pri čemu je 21 osoba ubijena i više građevina uništeno. Koalicione snage koje vode Turska i SAD su odgovorile vazdušnim napadima i ubile više desetina militanata u sjevernoj Siriji.

U porastu je i zabrinutost Ankare zbog mogućih pojačanih napada Islamske države na unutrašnjost teritorije. Policija je izdala upozorenje za praznik koji se održava u četvrtak, upozorivši da bi vojni objekti mogli da budu ključne mete.

Izvor: b92.net

Portal Analitika